Távsegítség: rossz beállításokra hivatkzva nem működik
  • Janek81
    #1
    Kezdem az elején...
    Adott volt egy mezei XP pro, SP1-el, rendszeresen frissítve a win updateen. Éőfordul, hogy ezt-azt be kell segítenem ennek-annak, ilyenkor a távsegítséggel megoldom. Viszont egyik napról a másikra elszállt a dolog, semmihez nem piszkáltam és egyszercsak nem működött. Hogy miért, az mai napig rejtély, és az is marad, ugyanis azóta újratelepeltem a windózt.

    Most egy angol XP pro van fent, SP2 alapból integrálva van. Csak pár napja raktam fel, és kellett volna a távsegítség, de ezen sem működik. Még szinte minden alapbeállításon van, nem nagyon nyúlkáltam hozzá semmihez, csak felpakoltam a programokat, amiket használok....
    Néztem a Start menü ==> All Programs ==> Remote Assistance ==> Invite someone to help you linket, de arra feldob nekem egy ablakot, hogy a beálítások nem megfelelőek - természetesen azt nem említi, milyen beállításokról van szó és hol kellene keresni... Ugyanitt meghívtak segíteni egy másik gépről, meg is jött a mail, amit küldött, megnyitom a mellékletet, beírom a jelszót és nem tud összekapcsolni a meghívó gépével. Ha az MSN Messengeren keresztül próbáljuk, természetesen azzal sem megy.
    A kérdés tehát az, hogy pontosan mit és hol kellene ki/be kapcsolni, beállítani, hogy menjen ez a távsegítség?

    A kipróbált alternatívák: Remote Administrator 2.2, Access Remote PC v 4.3.4 - persze egyik se működött... De nem is alternatívákat keresek elsősorban, mert tulajdonképpen meg lennék elégedve az XP-be épített cuccal.