Lola.#254
"Meg is van rola a velemeny, foleg a HUPon..."
Az aztán az objektiv site :))
"QNXet mikor felhoztam a nagy mikrokernelezesedre, akkor annak mar nem a kernelje szamitott hanem az h nem elterjedt. "
Ezt hol is irtam? Azt mondtam nehéz rá fejleszteni és nincsenek szoftverek rá, ami nem csoda mivel beágyazott rendszerekhez készült. Te meg erősködsz, hogy milyen jó (lesz) ez desktopon. Szerintem per pillanat használhatatlan mind desktopon mind szerveren, mind otthon mind vállalatnál, a jövőbe pedig nem látok.
"Novell meg nem kerult szoba de gondolom azt is temeted."
Hát, a novellen mint márkán nincs mit temetni, egyszer elindult a csődeljárás is ellene, de aztán valaki letett egy összeget. Mivel a win elleni nyilt küzdelmet évek óta elvesztette, most beállt a linux mögé, hátha. Egyébként 10 éve fantasztikus volt, talán neki köszönhetjük, a pc-n a lan-t. De emiatt még nem fogom ma ezt választani, mikor alkalmatlan a feladatra...
"Aruld mar el, Winen kivul letezik Neked alternativa?"
hogyne létezne. Csak sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, hogy mi a win alternativája. A jó kérdés az hogy melyik területen mi az alternativája. Desktopon, vállalati szerveren, jelenleg semmi (az esetek 95%-ban mondjuk). Webszervereken - konkrét esettől függően - kiváló alternativája lehet a linux. (ha nem kell komolyabban együttműködni háttérrendszerekkel pl.)
Beágyazott rendszereknél ott a qnx. (itt pl. éppen fordított a helyzet mint a vállalati piacon az embedded win optimális ritkábban, de jön fel az is.)
stb-stb, remélem ennyiből már látod, hogy nem olyan egyszerű ez a kérdés mint gondolod.