Szervezet a Fogyasztó és Személyi Jogok Védelmében
  • harcu
    #22
    A szoftverek pl. tényleg drágák. Jó, én megengedhetem magamnak az eredeti játékokat, mert a magyar átlag többszörösét keresem, meg nincs családom, de akkor is fáj, mikor 14000-et adok ki egy MechWarrior 4-ért, és utána 3 nap alatt végigjátszom. DVD-t max 2500 Ft-ig vagyok hajlandó kifizetni, mert ha többért adják, akkor inkább megnézem moziban. A játékokat is általában megvárom, míg kicsit idősödnek, ezzel csökken az áruk. Ami jó játék, azt tényleg megveszem, egy proramozó tartozik ennyivel a kollégáknak.
    A zenei CD-k ára viszont egyszerűen nevetséges, sőt felháborítő. Kb. 200 forint anayköltségű CD-n valaki 3000-4000 forintot akar keresni. Ráadásul Kovács 23 János is DJ Johann néven kiad egy lemezt, akkor azonnal milliárdos akar belőle lenni, mert tudja, hogy azt a szart, amit kiadott, max 5000 példányban veszik meg, akkor viszont már drágán kell adni, hogy meglegyen az elvárt százmilliós haszon. Itt ugyanis nem cél, hogy az első lemez hozza meg a hírnevet, a második a hasznot, hanem azonnal kell a pénz, a hírnév csak másodlagos.
    Apropó, az amcsiknál éppen fél éve volt egy nagyméretű zenei CS árcsökkentés, mert nem fogytak a CD-k, ezért átlagban 10 dollárral csökkentették az árakat. Eredmény: A legdrágább CD-k ára 15 dollár körüli összeg.