• NEXUS6
    #20
    Szerintem az Aidsben a rákban és főleg a drogokban regeteg pénz van.

    Az usa gyógyszer ipara kifejezetten ellenérdekelt pl abban, hogy indiai, keleti, távolkeleti, afrikai gyógyszergyárak olcsó aids gyógyszerekkel árasszák el a piacot, hiszen akkor hogyan tudna az usaban emberenként évi több 10000 dollárt zsebrerakni a gyógykezelésért. Az hogy Afrikában közben milliók halnak meg mert a magas gyógyszer árak miatt nem jutnak ellátáshoz, az nem nagyon hatja meg őket. Az AIDS az "ideális" betegség, hiszen évekig eltart, sőt gyógyszeres kezeléssel nem jelent feltétlenül halált, a szövődményekért és a gyógyszerek mellékhatásaiért szintén gyógyszereket, lehet felírni.
    A rák hasonlóan nagy üzlet. Kb 80 %-ban gyógyítható szintén évekig eltarthat, kiújulhat, rengeteg szövődménye van, és a gyógyszereknek pedig rengeteg mellékhatása. A rákosoknak ezenkívül ellehet még mindenféle reformkonyha meg fitneszmaszlagot is adni. Nincs is ennél jobb üzlet!!!

    Drog. Az állam és a drog viszonya soha sem olyan egyértelmű, mint amilyennek látszik. Az hogy bizonyos dolgot tiltanak általában rendkívüli módon felveri az árát. Az illegális drogokkal szembeni "felvilágosító" tevékenység, meg gyakorlatilag egy folyamatos reklámnak fogható fel.
    Ne felejtsük el a kávé, tea, kóla, csoki, alkohol, cigi szintén drogok csak legálisak. Sajnos néhány illegális könnyű droggal ellentétben ezek mindegyike biológiai függőséget okoz, és sokszor jobban is veszélyezteti a fogyasztó és környezete egészségét mint azok. Az állam viszont a rájuk terhelt jövedéki járulékok folytán extra bevételhez jut!

    A '80-as években a CIA elég nagyot bukott a CONTRAGATE botránnyal. Ekkor kiderült, hogy az illegális drogüzletből vásárolt fegyverekkel támogattak egyes latinamerikai fegyveres csoportokat.


    A kiadók P2P vel szembeni ellenérzése és a nyugati nagyvállaltok kínai termékekel szembeni riadalma egy tőröl fakad. Lehetetlenné teszi a mesterségesen felvert árakon forgalmazott termékek eladását.
    Törvényesen a fogyasztót közvetlenül (még) nem támadhatják ezért a termelési oldalt célozzák meg.