• Lola.
    #8
    Ugyan már, a legtöbb "titkárnőt" nemhogy oprendszer váltásnál, de még ms office verzióváltásnál is szinte újra be kell tanitani, mert, ha már más szinű a menü nem talál meg semmit sem. És azért a linux egy "picit" arrébb van még attól a kezelésbeli különbségtől mint amit két ms office verzió megkíván winen.

    "a fajlokat a halozaton ugyanugy el tudod erni,"

    Ugyanúgy csak egészen máshogy... pl. meghajtónevek hiánya, mountolás stb-stb.

    "a dokumentumaidat ugyanugy meg tudod irni..."

    Persze ugyanúgy csak éppen nincsenek makróid (amit persze nem a titkárnő ír, de a nagy szürke gombra rá tud nyomni ami eddig elindította) amik mondjuk egy word űrlap adatait fésülte össze sql szerverből jövő adatokkal excel-be, nincs többszörös vágólap, egyedi élőfej, körlevél-cimke, szabvány korrektúra, kivonatoló, dokumentum egyesítés, kézi elválasztás, szabályozott automatikus elválasztás stb-stb. csak hogy oo hiányosságokból említsek párat. (többször ennyi van)

    "Szinte minden grafikus felhasznaloi felulet ugyanugy nez ki / ugyanazt csinalja mostansag."

    Igen, leszámítva a fentieket és hogy teljesen máshogy kell kezelni, tényleg ugyanolyanok :))

    "Mikor a Linuxomat hasznalom nem erzek akozott es a WinXP kozott tul sok kulombseget..."

    Akkor valószínűleg annyira ismered a win-t amennyit a linuxból is ki tudsz hozni, a többi pedig nem hiányzik. Örülj neki, irtó kevés ilyen szerencsés ember van a világon. Én pl. nagyon örülnék, ha elegendő lenne egy oo tudása de sajnos az harmatkevés a munkámhoz, igy kénytelen vagyok ms office-t venni. Winnel hasonló a helyzet.

    "hogy milyen oprendszer van alatta az teljesen mindegy. "

    Ez legfeljebb a kernelre igaz. Az tényleg mindegy egy user szemponjából, ha jó ellátja a feladatát, de magáról az oprendszerről, pontosabban a user interface-ről és a nyújtott szolgáltatásokról már ez nem mondható el, ezek nagyon is fontosak a usernek.