• NEXUS6
    #24
    Háj CIFU!

    "Sose állítottam, hogy az STS tökéletes (sőt, igazából egyáltalán nem a szivem csücske, mert drága és nagyon körülményes rendszer, a MAKS-OS sokkal közelebb áll hozzám), csak éppen rohadtúl csípi a szemem, ha valaki megpróbál rájátszani valamire teljesen oktalanul - ahogy te az #1-es hozzászólásodban tetted. "

    Igen, tényleg túlzás volt az, amit az #1 ben irtam. De tudod a túlzás a humor eszköze.
    Sajnálom, ha te egy kicsit se találtad annak.

    Háttérnek, csak annyit, hogy ezek a nagy dirrel durral bejelentet dolgok nekem mindig a szoc időkben tartott politikai tájékoztatásokat juttatják az eszembe, melyekből sugárzott a minden alap nélküli kincstári optimizmus. Valahogy mindig az az érzésem, hogy az a céljuk hogy az átlagpolgárokon kivül még magukat is megnyugtassák.

    De had tegyek fel egy kérdést? Tegyük fel, túl vagyunk az első két teszt inditáson. Fellőnek egy űrsiklót megint 7 emberrel, természetesen most már olyan pályára, hogy elérjék az ISS-t. Tegyük fel anyagfáradás miatt leszakad a futóműakna ajtaja. Szerintem azt az űrben tutira nem fogják megjavitani. Hogy hozol vissza biztonságban 7 embert a Földre? A tartalék ürrepülőgép sehol, mert már nem kell, hiszen biztonságos a rendszer. Az oroszoknak meg nem hiszem, hogy éppen van 3 Szojuz űrhajójuk tartalékban, amivel lehozzák öket, persze az ürállomáson ugye elpassziánszozhatnak egy ideig, de aztán mi lesz?

    Persze lehet, hogy az oroszokat felkérték arra, hogy ilyen esetben segitsék ki őket, bár én erről nem tudok, de szerintem az oroszok sem.

    Továbbra is az a véleményem: lósz.r ez, nem biztonság!