Anime stílusú 2D-s verekedős game
-
Massato #19 Hejhó...
Örömmel látom hogy nemcsak engen fogott meg ez a jó kis animés game :)
Ja, úgyhogy gondoltam írok én is pár szót ebbe a kis fórumba (azért nem pörög úgy hel mint a híróz 5 mostanában...)
Énis kb egy éve nyomulok vele (
) úgyhogy azért fejlődök vele...
Bár én is ezzel debütáltam verekedős játékok tekintetében, nagyon megteccettek a karakterek nameg a fa**a zene :)
Ja előre annyit hogy van leírásom (angol), ha valaki nem tudan kiigazodni a dolgokon (alapok,karakter moves,missió tippek egyébb titkok,sőt még sztori fordítás és harcközbeni-szöveg fordítások (move-ok nevei, taunt stb.)Sajna hogy honnan szettem nem tudom ,valami FAQ-s oldalról... hasznos a cucc nagyon kicsit ugyanis brutál összetett a game...
Ok, úgylátom van kis probléma is I-No leküzdésével, hát itt az én tiplim:
1.I-no az ellen: ki****ott nehéz ellenfél, nemcsoda hogy besorolt rögtön az arkád végére
????? hát azért mert brutál gyors a combok közt (pl. a "repülős overdrive" után előbb tud reagálni mint te; amikor leütöd is néha előbb tud visszatámadni (hacsak nem counterattack stb.)) nemtudom mi értelme volt őt ilyen utálatosan keményre varázsolni...
csak azért írom mi van mert az első lépés hogy 32-es szintűt a ttraining-módban nem árt ha le tudsz győzni ha esélyt akarsz magadnak...
ja alap-hogy tudd mi mit küvet nála pl: lenti hosszú csúszó ütés után rögtön fenti messzi támadásra készülj, ha a rep. overdrv. akkor pedig valami övön aluli támadásra (ez az erőssége- gyorsan tud lent és fönt közt váltani-nagyon észen kell lenni), aztán léebvegőbe ellene NE merészkedj mert sírás lesz a vége stb.
ja szóval a lényeg hogy védj és a hibáit kihysználva pusztísd... :)
2. OK tehát sima I-no kész, de árkádban vigy atrra hogy ha mozdul is megy fel a tension és te még nem is ütöttél egyet sem, ő mát maxon lehet erre nem árt odafigyelni...
3.a brutkó támadás elhárítása:
-először is csak akkor kell számítani rájuk ha egy bizonyos mértéket lesebeztél az első úgy kb "3cm" a képernyőn...
-másrészt én úgy tapasztaltam, hogy minél hamarabb lesebzed annál könnyebben elkerülhető támadást kezd pl a sima fölfele vonalas danger... (remélem ezt értitek)
-a sima vonalas támadás: elhárítása lufi, csak leülsz a sarokban és kész (ELŐTTE!!!!!,ha ugyanis mögé ülsz akkor a golyól elkezdenek ám pattogni és vége lehet a játéknak...)
-a teljes képernyős támadás: (erre tartogass tensiont) ez kivédhetetlen, azaz mindig eltalál, de itt is elé ülj le a sarokba és véggy, méghozzá úgy hogy közben nyomd a punch és kick gombokat (ütés, rúgás) egyszerre -ez ugyanis a fortress defense mód -ekkor a tension megy le, de te nem sebződsz semmmit sem (hiszen egyébként szalad le az élet akkor is ha védsz!!). itt jó időzítéssel egyszerre bekapod az összeset és a tension sem megy le sokat :) (ha mögé ülsz úgy az össze vissza pattogó golyókra nem lesz elég tension!!)
-a kígyó támadás:ezt a legnehezebb kivédeni, de ha belejössz itt nem fogsz sebződi, nem fogy tension és készülhecc ellentámadásra is !!!
tehát: beállsz a kígyó első bugyra alá és várod hogy ellője, itt aztán mozog az egész és jön a gáz de te nem kell mást tégy -egyszerűen feláűllsz és mozogsz vele mignem megáll és vége nincs a támadásnak -itt toporogsz ekkor I-no előtt, hát készülj a tensiomos támadásodra vagy ami teccik...
-ja azt megyjegyzem sietni nem árt mert néha módosítja is a kiírt danger zónát és ekkor spuri a másik védelmi helyre :)
Na, ennyit I-no kivégzéséhez...
Azt is kérdezte valaki van-e egyből halál támadás: van --instant kill a neve
gyakorlatilag használhatatlan harcban sztem, csak nagyon ritkán vagy ha f** az ellen...
Ennek kivitelezése: elősször be kell menni az inst.kill módba (a négy támadás egyszerre lenyom és láss csodát!) majd a legutolsó piros input begépelése (2x le előre és high slash, kivétel MAY és akinek nincs ilyen támadása -Justice és Dizzy). Ja erről annyit, hogy nem kell full tension neki, de ha elfogyna a tension akkor az életed kezd csökkennni helyette!!, kilépni u.a. gombokkal lehet a módból ill. ha kapsz egy nagy pofont akkor auto kilép belőle (az inst.kill módban overdrive nem lehetséges!!!)
Még annyit hogy két karaktert lehet unlockolni -Kliff és Justice ezt ha mentesz ill.berakod az auto mentést alőbb utóbb idővel unlockolod (el kell telni vmennyi játékidőnek...) ill. a missziók teljesítésével is stb...
(Ja, én Anjival, Testamenttel, és Johnnyval győztem eddig le, Johnnyval csak instant killel sikerült!!-Joker Trick)
(Ja, próbáljátok ki mindegyik karakter inst. killjét- faszák nagyon Potemkinét mindenképp érdemes -nekem ez teccik legjobban)
Ha valami nem kóser, vagy köll a leírás akkor írjatok...
OK ennyi, esszé vége, remélem így majd sikerül a gyilok...