Anime stílusú 2D-s verekedős game
  • Ino
    #18
    Helo!
    Én kb. egy éve kezdtem el játszani a játékkal (csak PC-n), azóta folyamatosan nyomulok!
    Na akkor leírom, amit tudok (az XX# Reload c. részről):

    -konkrétan pause gomb nincs, csak úgy lehet szüneteltetni a játékot, ha space-t nyomsz, mert akkor bejön egy menü (nem a főmenü) - de erre már lehet, hogy rájöttél
    ...ja egyébként ezt csak akkor lehet megtenni, ha már elkezdődött a harc

    -a karakterek összes támadása megtalálható az előbb említett helyen, ha a command list-et választjátok. Bár már nagyjából rájöttem, hogy mi micsodát akar jelenteni, van még jópár jel, amit nem értek. Ha valakinek kell, segítek, amiben tudok.

    -hogy I-no-t hogy lehet legyőzni Arcade módban? Fogalmam sincs!! Én is I-no-val szoktam játszani, már egyszer majdnem megöltem! Egy sima kisütést kellett volna bevinnem és győzök. Csakhát természetesen - nehogy má' örüljek - az utolsó pillanatban előhozott valami hatalmasat sebző támadást...
    De arra rájöttem, hogy mielőtt előjön az a sok hülye golyó vagy mi, a "danger" feliratoknak jelentősége van: kb megmutatja a golyók irányát. Én - mikor erre készül - átrohanok a képernyő másik sarkába, leguggolok és védek. Bár sajnos így is iszonyatosan sokat sebez. Mindenesetre ilyenkor nem éri meg ütögetni, mert ekkor nem tudod sebezni.

    -minden karakternek van olyan támadása, amelyik majdnem egyből megöli az ellenfelet, sőt olyan is amelyik azonnal kinyírja. De ezeket szinte lehetetlen behozni, főleg billentyűzetről!

    -nekem rengeteg képem van gépen a karakterekről, sok oldalon, fórumon keresgéltem, információkat gyűjtöttem. Így jöttem rá, például, hogy az a "kulcsos csaj" nem más, mint A.B.A. Én első látásra beleszerettem (nem szó szerint!). Ő csak az Isuka című részben volt benne, de...idén tavasszal jelent meg a Guilty Gear XX Slash!, ebbe is bekerült. Az Isuka asszem tavaly októberben jelent meg Pc-re. Már tervezgetem, mikor veszem meg. Az benne a legjobb,
    hogy lehet 4-en játszani! Beállítható, hogy gép vagy játékos ellen és az is, hogy pl 2-2 ellen, 1-4 ellen stb. És még egyéb meglepiket is tartalmaz.

    -úgy tudom, hogy nincs anime a játékból. Épp olvastam egy külföldi fórumon, hogy egyesek pedig mennyire szeretnék!! AMV-kben talán mást láthattál: abban a részben, ami nekem van meg lehet nézni egy rövid bemutatót vagy nem is tudom minek nevezzem. Erről én is azt hittem először, hogy film előzetes, de sajnos nem. Szerintem ezt láthattad, mert én már láttam AMV-kben.

    Magamról annyit, hogy nem vagyok egy csúcs játékos, aki jó ebben a műfajban, biztos simán elverne. Hiszen ezzel a játékkal kezdtem a műfajt (mint írtam: 1 éve)

    Na, dióhéjban ennyi