• Muttley
    Nem a vita kedvéért, hiszen úgyis minden 75 éve történt :))
    Egyikünk sem volt ott, de a film - nekem - sok tekintetben valósághűnek tűnt.
    Nyilván nem mindenben :)
    Meg kell nézzem még egyszer.

Nálam - a FEELING - jött át, hogy mekkora szívás volt eleinte a Black Pit az USA és UK-nek.
    Nagyon jól adja ezt a nyomasztó, bizonytalan érzést és a ráadott "nem érdekel semmi, megcsináljuk" viselkedést
    nekem ez volt a lényeg :)

A felvetéseidre sorban:
    - úgy emlékszem a romboló túl közel volt a sub-hoz, és az ágyúk X+akárhány méterre tudtak lőni minimum. Közvetlenül maguk elé nem.
    - a rombolókat én is úgy tudom, hogy nem nagyon támadták. Merülésük nem volt elég nagy ahhoz, h torpedókkal el tudják találni. Plusz gyorsan irányt tudtak váltani, ha meglátták a torpi sodorhullámját. Felszínen meg ugye esélyük sem volt :) Itt a filmben úgy mutatják be, mintha a védelmet (rombolók) akarnák a náci tengók lezúzni, ahhoz szabad préda lehessen minden más hajó.
    - rádióban ordibáltak a németek állítólag, de nem teljes harckészültségben :)) Pszichés hadviselés folyamatosan ment rádióban, TV-ben. Persze full HKSZ-ben azonnal bemérték volna őket, hogy hol vannak :)

Itt egy elemzés a film vélt és valós tényeiről:
    https://eu.usatoday.com/story/entertainment/movies/2020/07/10/greyhound-fact-check-does-tom-hanks-world-war-ii-drama-hold-up-to-history/5396073002/

Nekem a film jól hozza a fáradtságot nem ismerő, kötelesség tudó, mindenre elszánt - no matter what - tettek mintáját.
    ez egy vélemény :)
    az is lehet, h tévedek :))