nyaralás Horvátországban
  • Seaweed
    #22
    De ha mar hrvatska.. akkor:
    Legszebb elmenyeim a RAB szigethez kotnek meg a nyolcvanas evekbol..akkor meg foleg nemetek jartak oda, nem volt akkora zsufoltsag... kisgyerekkel a hosszu tengerpartok nagyon jok! (5csillag!!)
    Azutan voltam ugyancsak nyolcvanas kilencvenes evek derekan (haboruk alatt) a Braè (mondjuk inkabb magyarul Brács-nak) szigeten, szep, ma mar igen fellenedult..akkoriban egy kesz "vadregeny" volt...alig jatak oda turistak! Mintha husz evet mentel volna vissza az idoben..erintetlen termeszet..gyonyoru oblok..
    Azutan Isztrian (ugye ez egy nagy felsziget) szinte minden jelentosebb telepulesen voltam mar.. ezek kozul tenlyeg nagyon szep es jo strandja van Poreè (ezt is csevel ejtjuk)-nek..szep emlekek kotnek oda (Nagyon jo mely parti vizek, kivalo buvaroktatasra, es tanulasra)
    Pula is szep, de az sokkal inkabb egy nyuzsgo nagyvaros..
    Rijekarol nincs mit mondani..Hatalmas mediterran varos, az Adria legnagyobb kikotojevel.. (erdekessegei a vileg egyik legnagyobb szarazdokkjai!)
    Isztrian meg Rovinj-t emelnem ki..igazi olasz varos!! A maga minden tempereamentumaval! Oda kotelezo elmenni! (ugyebar isztria ezen resze evszazadokig olasz/romai fenhatosag alatt volt)
    Delnek indulva, nagyon szep ici pici kis falvak vannak a parton, es nagyon szepek azok is..viszont nehol irto (tobb 100 meter) mely mar a partnal is a viz..kisgyerekkel inkabb RAB-ra vagy KRK szigetre.. (jah utobbi szigetrol jut eszembe, ez is jo hely, de mamar igen zsufolt!)
    Szigetvilagbol meg kiemelenem HVar szigetet..nagyon szep az ezernyi kis szigetevel! (mamar hid van szigetre igy konnyen megkozelitheto!)

    ..es vegul egy szot a kalandturazoknak, menjenek a Cres vagy Pag szigetre..mint egy mas vilag..turista meg ma is ritka eloleny arra..hatalmas hegyek, kopasz sziklak..itro szep oblok!

    Nah kb hirtelen ennyi jutott eszembe hrvatska-rol
    (...es hosszu evek ota ez az elso nyar hogy nem megyek sehova nyaralni...../nincs penzem ra.../)