• floatr
    Időszerű volt már a patch -- trustworthy

Azért ez télleg megérne egy kört, hogy miféle licenszeket igényel egy activex capable böngésző. Mer nekem eddig az volt az igen erős gyanúm, hogy a többiek csupán megpróbálnák elszigetelni ezt a technológiát; bár 95%ot is lehet szigetként kezelni.
    A lejáratásban viszont jóval előrébb járnak, mivel sokan gondolják ezt így, mint tisztelt Ollie kolléga is. Hogy miért jelent a technológia "eleve" sebezhetőséget, azt szerintem még ő sem tudná megmagyarázni, mint ahogy én sem azt, hogy miért erős késztetést bármiféle vásárlásra, ha egy "akciós újság" akad a kezembe.
    A legnagyobb probléma az activex-el az, ami a windows-al általában, hogy egy csomó lúzer használja, és természetesen god-módban full jogokkal. Minden dialógban az OK gombra-klikkelnek, és gyöööööönyörű háttérképeket sorakoztató/letöltő képernyőkímélőket telepítenek. Ja, és nem beszélnek ánglisül.

Ezek mellett persze besikerül pár bug, dehát ugyanez a gond az applet-ekkel is.

Ha meg valakinek windóza van, de büdös neki, akkor használjon mást. Ha csak az IE büdös, akkor használjon más böngészőt. Ha update-elni akar akkor ott van neki a winupdate alkalmazás a vezérlőpulton, vagy a start menüjében.