• NEXUS6
    #30
    "Ha annyira kiraly gep volt az az amiga, miert nem azt hasznaljuk a pc helyett? Ja, merthogy nem is volt az olyan nagy szam..."

    Király gép volt-e az Amiga?

    Ha a hardverét tekintjük '95-ben már nem sokat ért. Ha az oprendszert nézzük, még ma is megállná a helyét!
    De mint irtam, az emberek nem a gyönyörű szép w95.88.me.2000 .... ért, vagy bármi más oprendszerért vették, veszik meg a számitógépeket. Emlékszem valamikor 98 ban segitettem egy hozzá nem értő családapának számitógépet venni karácsonyra a kisgyermekének. Vagy 120 ezret akart rákölteni az akkori szintű csodamasinára. Hiába mondtam, hogy ha a gyerek játszani akar akkor vegyen egy PSX-et 25 ért, ő azt válaszolta, hogy a gyerek tanulja a gépet az iskolában, tehát kell neki. Erre győzködtem, hogy akkor a PS mellé szerezzen be egy használt 486-ost, tanulni az is jó. NEM, ő ragaszkodott a leújabb PC-hez. Gép megvesz, beizzit, erre a gyerek elkezdi rángatni az ikonokat az asztalon, mert, hogy még az egeret SE TUDTA KEZELNI! Ja aztán sirva könyörgött, hogy rakjak fel neki valami kis félmegás shareware mariót, mert ö azt szereti!
    Szumma szummárum, azt ugyan még nem tudom a mai napig sem, hogy az emberek, milyen meggondolásból költik el tök feleslegesen a legdrágább vasra a pénzüket, de azt tudom hogy ilyen tömegesen fordul elő. Az oprendszert, meg valamit csak felraknak rá, de ehhez az egészhez BG-nek annyi köze van mint nekem. Csak éppen ő kihasználja!!!
    És végül, az is tény, hogy ennek az egésznek pedig semmi köze a józan észhez, meg a minőséghez.

    Hát kb ezek azok a dolgok, amiért nem Amigát használunk manapság.