Kell ez nekünk?
  • polarka
    #231
    #217-re volt válasz, csak úgy néz ki lemaradt.

    Te kérdezted, h normális dolog-e, erre nem lehet egyszerűen válaszolni. Mit értesz ezen kérdésedben a normális alatt? Hol, kiknek és milyen szempontok szerint megállapított normát kéne figyelembe venni? Én ezt úgy vettem, hogy az USA-ban, az emberek többségének és az eddigi eljáráshoz képest (ami jelen esetben nem is volt).

    Én személy szerint szeretném, ha megtudhatnám, h mit eszek, ha kedvem tartja. A kérdés az, h miképpen. Mire gondolsz? Hogy írjanak rá vmit a zacsira, h ennyi meg annyi százalék? Akkor a nagyon bio emberek úgyis azt mondják, h arra azt írnak, amit akarnak. (Aztán elmennek a és isznak egy pohár "deszt" vizet és bekapnak néhány ásványi anyagot tartalmazó tablettát)
    Egyébként nem az izgat, h van-e benne GMO, hanem hogy milyen GMO van benne és az miben más, mint a többi fajta.

    Alapvetően azzal van a problémám, h sztem az emberek még csak addig jutottak el, h létezik olyan, h GMO, de az még keveseknek esett le, h az csak egy gyűjtőfogalom és azon belül sokféle organizmus van. A zöldek meg ez ellen nem is akarnak tenni semmit. Hasonló példa, h a szénhidrogént égető autók ellen szoktak tiltakozni és nem pedig a kerekes járművek ellen. Ugye, akkor a talicska és a kerékpár ellen is tiltakoznának. Utóbbinál nyilvánvalóan látja mindenki, h baromság a gyűjtőfogalom ellenesség, míg előbbinél mivel nincsen mindennapi tapasztalat, így nem látszik.