• Sheva
    Silvio Berlsuconi az olasz televízió sportműsorában beszélt a Milanról:

"A szurkolóink tudják milyen közel áll hozzám a Milan. Én sosem akartam rosszat nekik, még akkor sem, mikor elmaradtak a befektetések, pedig a csapat gyengébben szerepelt."

"A csapatnak nincs rossz szezonja, mert kiváló játékosai által a legmagasabb szinten játszik. Biztos vagyok benne, hogy a Milan folytatni tudja próféta szerepét mind Olaszországban mind Európában. A védelem? Beszéltem Gallianival arról, hogyan lehetne megerősíteni a csapat ezen részét, de azért remélem a sérült játékosok is hamarosan visszatérnek, hogy ismét azt a szintet adják a csapatnak ami ránk oly jellemző."

Arra a kérdésre, hogy Ancelotti helye biztos lesz-e akkor is, ha semmit sem nyer a csapattal, a presidente ennyit mondott: "Azt mondom igen."

A csapat játékáról: "Fontos hogy a Milan ráerőltesse játékstílusát az ellenfelére. A csapatnak támadnia kell, az ellenfélnek pedig védekeznie. Ez csakis két csatárral, szélsőkkel és támadó középpályásokal érhető el."

A bajnokságról:

"Kilenc pont nagyon sok, és még ha nem is adjuk fel, nem tűnik úgy, hogy a Juventus megbotlana." Az idei szezonban csodát művelnek"
    "A Juve egy szervezett, erős csapat mely egyéni képességeket ötvöz kondicióval és taktikával. Úgy gondolom a Bajnokok Ligájában is messzire jutnak majd."

Berlusconi a Milannal folytatta: "A májusi isztambuli döntő eseményei a szezon első felében még kihatottak a csapatra, de most már nincsenek negatív hatásai. Második helyen végezni az olasz bajnokságban nem olyan rossz eredmény, amit csak úgy le kéne szólnunk. Európa pedig még mindig a mienk lehet."

Más bajnokságokról: "Vieri Monacoban ismét megtalálhatja önmagát, és Cassano is megújulhat a Real Madridnál. Örülhet az ország, hogy ilyen értékes csatárai vannak."

Arra a kérdére, hogy elcserélné-e Gallianit a Juventus hasonló poziciójában lévő emberére, Antonio Giraudo-ra: "Nagyra tartom őt, hiszen Moggival közösen egy új menedzserlési dimenzióba emelték a Juventust, és olyan csapatot építettek, amely minden szinten a legjobbak között van. Gallianiról nem tudnék anélkül véleményt mondani, hogy ne említeném meg a köztünk lévő barátságot. Mint a liga elnöke, sosem adott okot arra, hogy részrehajlással vádolják, sosem panaszkodott a játékvezetőkre. Az ő poziciója nem jelent előnyt a Milan számára."

Berlusconi tagadta, hogy találkozott volna Moggival : "Amióta kölcsönadtuk nekik Abbiatit, nem találkoztunk."

"Miért igazoltuk le Vierit? Őszintén megmondom, nem gondoltam, hogy Inzaghi valaha is teljesen rendbejön, Gilardino még nem volt a játlékosunk, mint ahogy arra sem számítottam, hogy a védelemben ennyi sérülés lesz. Galliani új védőt keres. Amorosoról pedig nincs semmi hírem. Rui Costa pályára lépésével Kaká játszhat csatárt."

Jobb két csatár, mint két támadó középpályás? "Nagyon fontos, hogy a mi játékstílusunk olyan, ami rákényszeríti az ellenfelet a védekezésre. Kakà és Totti valószínűleg remekül játszana együtt Sheva mögött."

Végezetül a jövőbeli terveiről beszélt a miniszterelnök: "Egy nap szeretnék visszatérni a Milan elnöki székébe, mert ezt élvezem igazán. A politika ellenben csak nehézzé teszi az életet és kevesebb sikert nyújt"