-
A két egymást követő vereség után az AC Milan csapata vasárnap délután 4-0-ra legyőzte a Messina gárdáját. A diadal után Ancelottin és a játékosokon kívül, a klub alelnöke, Adriano Galliani is a mikrofon elé állt.
ANCELOTTI:
„Az első perctől jó mérkőzés volt, amelyen mi irányítottunk végig. Sok dologban fejlődtünk a múlthéthez képest. Nagyon fontos az a tény, hogy nem kaptunk gólt, és ezen a délután jól oldottuk meg a pontrúgásos szituációkat is. Dida jó teljesítményt nyújtott, ami megnyugtató a jövőre nézve. A Messina az első gól után feljött, mert túl sok helyet hagytunk nekik. Ezen a meccsen láthattunk néhány szép megoldást, mint például a második és a negyedek találat. A teljes csapatot dicséret illeti”
Ezután Ancelotti kitért a szerdai Livorno elleni összecsapásra is.
„Nehéz mérkőzés lesz, nehezebb, mint a mostani volt. Egyébként az ilyen meccsek csak határozottabbá és eltökéltebbé tesznek minket.”
GALLIANI:
„Fontos volt, hogy megnyerjük a mérkőzést. Az a két pont, amit behoztunk a Juventuson, jót tesz a morálnak. Most el kell felejtenünk ezt a sikert, és a Livorno elleni találkozóra kell összpontosítanunk. Csak három pontra vannak tőlünk, amiért elismerés illeti az edzőjüket, Roberto Donadonit. Ez is fontos meccs lesz, mert mindenképp győztesen kell elhagynunk a pályát.”
GILARDINO:
„Az egész csapat megérdemelte ezt a győzelem, és nagyszerű dolog, hogy így történt. Szeretek küzdeni a csapattársaimért, de gólt szerezni is jó érzés. Több tizenegyes-gyanús szituáció is volt, amikor feltartottak minket a büntetőterületen belül. Még van hova fejlődni. Egyik nagy vágyunk, hogy mindig jól játszunk. Nagyon sajnálom, hogy Storari kivédte az ollózós lövésem. A tavalyi szezonban négyszer voltam eredményes a Livorno ellen, és remélem, hogy szerdán is jól fog menni a játék.”
PIRLO:
„Milanelloban sokat gyakorlok azokkal a labdákkal, amiket hazai pályán használunk, ezért könnyebb gólt szereznem. Az idegenbeli meccseken más labdák vannak, így kevésbé vagyok pontos. Ma igazán jó meccset játszottunk. Két egymás követő vereség után most nem kaptunk gólt. Visszanyertünk az önbizalmunkat. Remek érzés hazai közönség előtt gólt lőni. A szurkolóink tényleg sokat segítettek. Most jó formában vagyok, és remélem, hogy a lehető legtovább így is marad.”