A továbbjutást érő győzelem után Carlo Ancelotti így értékelte a látottakat:
„Tudtuk mit akarunk, és ezt képesek voltunk végrehajtani. Annak ellenére, hogy sokan akarták a Milan kiesését, mi továbbjutottunk, ami méltó válasz. A csapat jó felfogásban lépett pályára, és remekül feldolgozta a szombati kisiklásunkat Veronában. Ott leszünk a végelszámolásnál, ahogy az elmúlt három évben is.„
A pontrúgásokból kapott gólokkal kapcsolatban az edző a következőket mondta:
„Az a probléma, hogy félünk az ilyen szituációkban. Edzésen mindig gyakoroljuk, de még fejlődnünk kell.”
Az interjú végén Ancelotti kijelentette:
„Egyébként mindenkinek gratulálok. Le kellett győznünk néhány nehézséget. Most már nyugodtan kell készülnünk a vasárnapi derbire. Mindenek előtt meg kell ismételnünk az előző évek teljesítményét.”
A játékosok közül a két gólt szerző Kaka állt a mikrofonok elé, és köszönetet mondott a csapattársainak:
„Ez a két gólom sokkal fontosabb volt, mint az első fordulóban szerzettek, mivel most továbbjutást értek. Szerintem a második találatom jobb volt, mert megtaláltam az utat két játékos között és Rost mellett is sikerült elgurítanom. Egyébként az elsőnél Sheva nagyon jól csinálta. Az első perctől kezdve azon voltunk, hogy egyre jobbak legyünk. Aztán amikor szabálytalankodtak ellenem, Pirlo gólra váltotta a szabadrúgást. Poulsen? Tanultam az előző meccsből, és nem is őrzött annyira. Most több helyem volt, és ezért könnyebb volt ezen az estén a helyzetem.”
A brazil játékmester kitért Pirlo nagyszerű szabadrúgására:
„Nincs senki a világon rajta kívül, aki így tudná megrúgni a labdát. Jó nekünk, hogy van egy ilyen játékosunk. Egy nehéz csoportból jutottunk tovább, és ez jó hatással lesz ránk a mostani rangadó előtt.”