Manuel Rui Costa: "A tavalyi szezonban végre játszhattam a Fiorentina ellen, és ez elég érzelmes pillanat volt számomra. Idén más lesz, mivel mindkét csapat harcban áll az első helyért. Érzelmes mérkőzés lesz számomra, de mindent meg fogok tenni, hogy segítsem a csapatomat. A Fiorentina csapata szilárd alapokon nyugszik, ezért tudtak ilyen sok mindent elérni egy év alatt. A siker titka Firenze csodálatos városa, ugyanis mindvégig kiálltak a csapat mellett, még a krízisben is. Fiore? Ő egy tehetséges, fiatal játékos, aki sok mindent elért már és elismerik teljesítményét. Luca Toni és Batistuta? Az összehasonlítás adja magát, hiszen mindketten könnyűszerrel szereznek gólokat, de egyébként nagyon különböző karakterisztikájú játékosok. Én személy szerint imádom ezt a csodálatos játékot, és ennél fogva elismerem az olyan játékosokat is, mint Fiore, Toni és Ricardo Montolivo. Nagyon megható lesz visszatérni második otthonomba, mivel a szeretet köztem és Firenze között kölcsönös. Ez a szeretet sosem múlik el, de vasárnap arra kell koncentrálnom, hogy tegyek valamit a csapatért, amelyikben játszom."