-
Az AC Milan szenzációs játékkal 5-1-re verte az Udinese gárdáját. A mérkőzés után az edző és a játékosok így értékelték a történteket.
ANCELOTTI:
„A játék szépsége szempontjából, ez volt az eddigi legjobb mérkőzésünk. A játékosok jó kondíciójának és a pontos játéknak köszönhetően meg tudtuk mutatni a képességünk legjavát. Minden csodálatos volt, és mindenki nagyszerű teljesítményt nyújtott. A szurkolók és mi is élveztük a mérkőzést. Nagyon magas színvonalon játszottunk. Sokat dolgoztunk azért, hogy csúcsformába kerüljünk. Sok ember az Ascoli és a Sampdoria elleni meccs után leírt minket. Mi viszont eddig a csodás meccsig folyamatosan fejlődtünk. Nehéz lesz a mai teljesítményt túlszárnyalni. A válogatott mérkőzések miatti szünet jól fog jönni. Ebben az időben azon leszünk, hogy megtartsuk a jelenlegi formánkat. Gilardino? Nagyon örülök a duplájának. Sokat fejlődött. Most megmutatta, hogy mire képes. Serginho szintén jól teljesített. Keményen dolgozott, hogy elsajátítsa ezt a pozíciót. Nagyon szorgalmasan játszik, és jól védekezik. Szélsőjátékával helyet csinál Kakà és Seedorf számára a középpályán. Ez volt az egyik kulcsa ennek a mérkőzésnek.”
GILARDINO:
„Boldog vagyok, mert jól, és határozottan játszottunk. Ez a két hazai pályán szerzett gólom a legjobbkor jött. Fizikálisan és mentálisan is jó állapotban vagyok. Ebben a szezonban nehezen lendültem bele. Igaz, hogy a csatár a gólokért él, de a legfontosabb dolog a csapat teljesítménye. A mai duplámat a szurkolóknak ajánlom, akik támogattak engem, továbbá a klubnak és Biellának. A csapat és Ancelotti is gratulált nekem. A bajnokság nyitott. A Juve erős, de mi sem vagyunk gyengébbek. Meglátjuk, hogy mi lesz májusban…"
SERGINHO:
„Mindig azt mondtam, hogy nem szeretek hátvédet játszani, de mérkőzésről mérkőzésre jobb vagyok. Egyre inkább alkalmazkodom ehhez a poszthoz. A szélen egyenletes teljesítményt nyújtok. A legfontosabb dolog, hogy hasznára legyek a csapatnak.”
KAKA':
„Serginho és az egész csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott. Tovább üldözzük a Juventust, és reméljük, hogy hibázni fognak. Ma igazán jól éreztük magunkat. Hozzáértem-e Pirlo szabadrúgásához? Nem. A gól Andrea érdeme.”
SEEDORF:
„Jól éreztük magunkat ezen a nagy iramú mérkőzésen. Megpróbáltuk a földön tartani a labdát, mert ez a játékstílus fekszik nekünk. Sok lehetőséget dolgoztunk ki, és szép gólokat szereztünk. Az én találatom? Szép akció végén Pippo remek labdát adott, amit jól helyezve rálőttem. A Milan egyre jobb. Ma különösen boldog vagyok, de nem a gólok, hanem a mutatott játék miatt. Néhány hosszú, illetve magas átadással jól járattuk a labdát. Ez, az a Milan volt, akit ismerünk, akit szeretünk, és akit mindig látni szeretnénk. Gilardino jól játszott. Ő egy igazán nyugodt srác. Keményen dolgozik, és mindig bevethető. Ezek fontos szempontok egy olyan játékosnál, aki a Milanban akarja biztosítani a jövőjét.”