Az Empoli elleni 3-1-es győzelem után az edző és a játékosok a Milan Channelnek nyilatkoztak.
Ancelotti:
„Nagyon boldog vagyok, mert egy rossz talajú pályán sikerült fontos három pontot szerezni. Ráadásul mindkét csatárunk eredményes volt, és sok veszélyt jelentett az ellenfél kapujára. Mindenki jól játszott, és megmutattuk, hogy összetartó társaság vagyunk. Sheva hiánya? Ő egy fontos játékos, és a csapat megpróbált még jobban teljesíteni. Ez az erősségünk. A gárda az elmúlt évekhez hasonlóan, most is eredményes akar lenni, és ilyen hozzáállással ez a szezon sem lehet rossz. A mérkőzés elejétől irányítottuk a játékot, de az Empoli gólja megnehezítette a dolgunkat. Jól játszottunk, de talán gyorsabban is felhozhattuk volna a labdát. Az első játékrészben jobban kellett volna nyomnunk, amit a második félidőben már megvalósítottunk.”
Gilardino:
„Boldog vagyok. Fontos és egyben nehéz mérkőzés volt. Képesek voltunk hazavinni a három pontot, így továbbra is a Juve mögött vagyunk. Az első gólom csodálatos volt. A másodiknál is jó ütemben érkeztem. Határozottak voltunk. Bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk megvalósítani a legnagyobb vágyainkat, és újra eredményesek voltunk.”
Vieri:
„Nagyon örülök, hogy végre sikerült gólt szereznem. Erre vártam már három hónapja. Nagyon sokat dolgoztam azóta, hogy Milanelloba érkeztem. Itt egy fantasztikus társaságot találtam, akiket nem érdekelt a góltalanságom. Ez a legjobb dolog. Tényleg igazán boldog vagyok. Most már remélem, hogy sokszor leszek eredményes, de mindenekelőtt a legfontosabb az, hogy a jövőben is jól érezzem magam itt. Ha továbbra is ilyen formában leszek, akkor a gólok sem maradnak el.”
Jankulovski:
„Jól ment a játék, és három fontos ponttal lettünk gazdagabbak. Ez a mérkőzés remek tesztje volt a csapat jellemének. Gratulálok Didának, hogy a védéseinek köszönhetően nem lett más a végeredmény. A győzelem javította a gárda morálját. Most már a Juventus elleni meccsre kell koncentrálnunk.”