éhányan Diego Maradona góljához hasoníltják Kaká Fenerbahce elleni második találatát. A brazil zseni nem tagadja, hogy az Aranylabdáról álmodik.
“Túl fiatal voltam még, amikor Maradona a pályája csúcsán járt, így nem igazán láttam játszani, de természetesen óriási megtiszteltetés ha hozzá hasonlítanak. Ő egy nagyszerű játékos volt, aki futballtörténelmet csinált.
Fontos, hogy amikor belépsz a tizenhatoson belülre, a szemeddel kövesd a kapus mozgását is, ami számomra nem ösztönös dolog, ezért ezen még dolgoznom kell az edzéseken."
A fiatal zseni kiváló erőnlétét bizonyítja, hogy a 87. percben szerzett gólját megelőzően gyakorlatilag végigszáguldott az egész pályán.
“Ez egy hosszú és kemény szezon lesz, de fizikailag készen állok rá. A Milan egy rendkívül erős csapat, tele bajnokokkal. Örülök, hogy az én hatásom egyre jobban érvényesül a csapaton belül, és nagyon jó érzés, hogy hozzásegíthetem az együttest a sikerekhez.”
Kaká idén már megkapta a Bajnokok Ligája legjobb középpályásának járó elismerést, és ő az egyike azoknak, akik pályáznak az év végi Európa Legjobb Játékosa címre.
“Lépésről lépésre haladok a trófeák felé és tudom, hogy csak akkor van esélyem elnyerni az Aranylabdát, ha a Milannal és Brazíliával is sikeres leszek. "
A brazil válogatott sztárja hihetelen gyorsan beilleszkedett Európában és meggyőzte képességeiről a futballrajongókat és szakembereket egyaránt. Ritka hogy egy dél-amerikai játékos ilyen simán 'átálljon' az európai focira.
“Amikor elhagytam Brazíliát már tudtam ,hogy képes leszek felvenni a Serie A ritmusát, és elfogadni az itteni játékfeltételeket, szakítva a dél-amerikában megszokottakkal."