• Kaplartom
    Antonini sajtótájékoztató
    Alemilan 2009.03.25. 16:50

Luca Antonini, a Milan szélsője tartott a mai edzésnap után egy sajtótájékozatót a Milan Channel kamerái és mikrofonjainak.

Luca, ez volt az első edzésnap a Napoli elleni bajnoki után.

"Igen, ez volt a munka első napja.Kevesen vagyunk a válogatott szereplés miatt, de akik itt vannak, mind egytől egyig nagyon keményen edzenek.Ez a hét nagyon hasznos lesz, hisz a sérültek egy része is már edz, és jövőhét végéig többen is felépülhetnek.Bízunk a jobb szereplésben, hogy a szezon végén harmadik helynek ünnepelhessünk.Az edző is látja, hogy ha egy olyan játékos aki keveset játszik a csapatban, edzésen annyira hajt, hogy majd megszakad.És persze értékeli is."

A következő négy meccsen a csapat a Leccével, a Chievoval, a Torinoval és a Palermoval fog szembe nézni, és ez a párosítás papiron könnyűnek tűnik.

"Az előző években egy könnyű meccs sem volt.A kiscsapatok folyton megnehezítették a nagyok dolgait.Az előző szezonban is ezek ellen a csapatok ellen kellett volna kivívnunk a Bajnokok Ligája szereplést, mégse sikerült.Persze megteszünk mindent, hogy megnyerjük a meccseket.A célunk a harmadik hely, de nem mondtunk még le a másodikról sem.Fontos lesz ez a négy meccs.A Chievo és a Torino új edzővel nem ígérkezik könnyű ellenfélnek.Ők a kiesés ellen is harcolnak, így duplán motiváltak lesznek.De nekünk elsősorban a Leccére kell koncentrálnunk, hisz ők lesznek az első ellenfelünk."

A Milant megrázta a döntetlen?

"A Napoli elleni meccs második félidejében visszaestünk.Az elsőben jobbak voltunk, de nem tudtunk gólt szerezni.A második félidőben kiegyensúlyozotabb volt a játék, mert a Napoli nem adta fel.Tudtuk, hogy elutazni Nápolyba és a csapat ellen játszani nem lesz könnyű feladat.Viszont nem búslakodunk az elvesztett két pont miatt.Tovább folytatjuk az utat, amibe belekezdtünk.Ez a két hét is a mi hasznunkat szolgálja."

És te, hogy vagy?

"Én jól érzem magam.Élvezem az edzéseket és a játékot.Bízom a Mesterben, hogy a következő meccseken esélyt ad nekem a bizonyításra.Sok áldozatot hoztam, hogy itt lehessek, és eddig semmit nem bántam meg.Türelmes vagyok."