Meccs előtt: Ancelotti
Carlo Ancelotti tegnapi sajtótájékoztatója:
"Ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz, a két gárda eltérő felfogással áll hozzá. Az eredmény nekünk fontosabb, de a derbi mindkét csapat számára különleges. Holnap „idegenben” játszunk, de ez nem befolyásolhatja a teljesítményünket, a győzelemre fogunk törekedni. Az Internek sok variációs lehetősége van, én a játékosok fizikai állapotától függően állítom össze a kezdőcsapatot. Mindkét csapatnak meghatározó képességei vannak. Előfordul, hogy a fizikai erő meghatározóbb, mint a tehetség. Minden csapatnak megvannak az erényei és a nehézségei is.
A Milan jelen pillanatban jó állapotban van. Kezdjük megtalálni a folytonosságot a játékban, még sok kártyánk kijátszatlan a bajnokságban.
Mourinho azon kijelentésében, miszerint szívesen edzené a Milant, nincs semmi meglepő, tekintve, hogy egy nagy és előkelő klubról beszélünk. Én nem szeretnék az Intert edzője lenni, már csak azért sem, mert ez ellenkezne eddigi munkámmal.
Semmilyen veszélyt nem érzek, ami az edzői állásomat fenyegetné. Még bőven van időm meghosszabbítani a szerződésem, jelen pillanatban nem ezt érzem prioritásnak.
Nesta szerdán edzés közben sérült meg. Vizsgálatokon esik keresztül, a nap folyamán a klub közleményben számol be az állapotáról.
Nem tudom, hogy ez lesz e Beckham utolsó derbije, én a magam részéről azt kívánom neki, hogy még sokat játszhasson a Milan mezében.
Ronaldinho jól teljesített a válogatottban, az, hogy beválogatták, jót tett neki mind fizikailag, mind érzelmileg.
Kaka’ holnap nem játszik.
Shevchenkónak izomproblémái vannak, nem hiszem, hogy felépül vasárnapra..
Bár eltérő képességű játékosok, azt hiszem, Patónak és Ronaldinhónak több gólja van, mint az Ibrahimovic-Adriano duónak."