• Sheva
    Andriy Shevchenko ezt nyilatkozta miután részt vett Monte-Carlóban a díjátadáson, és otthagyta lábnyomát a Grimadi Forum mögötti Bajnokok Promenádján (Champions Promenade).

„Nagyon meg vagyok hatva, mert amikor megérkeztem, rengeteg egykori nagyszerű játékost láttam, olyan futball-legendákat, mint Luigi Riva, George Weah, Leonardo és sokan mások. Ez egy csodálatos este volt. Tényleg elképesztően boldog vagyok, mert nagyon fontos számomra, amikor a szurkolók szavaznak rám, kimutatva szeretetüket, amit nagyra értékelek.”

Az újságírók kitértek az Ascoli elleni gólra, és a védelemre:
    „A védekezésben nem csak a hátvédek, hanem az egész csapat részt vesz, mert zónát védekezünk, és sokkal jobban kell ilyenkor figyelnünk. Az Ascoli csatára, Quagliarella lefejelte a labdát, ami megcsúszott a füvön, ezzel problémát okozva Dida-nak, de az egész csapat figyelmetlen volt, nem csak a védők.”

Ilyen védekezésnél mit tehetnek a támadók?
    „Elég csak az Inter elleni Bajnokok Ligája gólomra gondolni. Az Inter játékosai is a zónavédekezést alkalmazták. Amikor így védekeznek ellened, akkor figyelned kell az ellenfeled, és nem csak a saját pozíciódnál. Ebben az esetben nincs sok hely a védők között, de nem lehet teljesen lezárni az utat a csatárok előtt. Ezt kell meglátnia a támadónak.”

Az utolsó három meccsből (Juventus, Sampdoria, Ascoli) kettőn távolról is lőttetek, ami pszichikailag is jó dolog, mivel a csapat nem fél attól, hogy leblokkolják őket.
    „Pontosan, ez egy pozitív dolog. Valójában az Ascoli ellen, amikor az erősödő eső miatt a talaj egyre rosszabb lett, mi megtaláltuk a lehetőségeket azon a pályán, ami majdnem alkalmatlanná vált a játékra. Távoli lövésekkel próbálkoztam, ami a helyes megoldás az ilyen pályán. Az Ascoli miután megszerezte a vezető gólt, még inkább beállt védekezni, és ennek a feltörésére a legjobb módszer az átlövés. A szabadrúgásainkat Andrea Pirlo végzi el, és ő egy igazán remek mesterlövész. Más variációkat is kipróbáltunk vasárnap, ami több lehetőséget ad.”

Mint ahogy a te szabadrúgásaid…?
    „Fejlődök. Többet lövök, és minden edzésen gyakorlom, mert így lehet fejlődni.

Úgy tűnik, hogy minden meccsen menetrendszerűen szabálytalankodnak Kakával szemben.
    „Ez természetes, mivel könnyen kicselezi az ellenfelét, és egy módon lehet megállítani, ha szabálytalankodsz vele szemben. Ha ezt veszed alapul, akkor logikus, hogy ezt csinálják.”