-
DAVID BECKHAM SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA
Először is szeretném megköszönni Adriano Gallianinak és az egész klubnak, hogy lehetővé tették nekem, hogy itt lehessek. Nagyon szeretem Olaszországot, nagyon boldog vagyok, hogy Milánóban lehetek, ez nagy megtiszteltetés számomra.
Pályafutásom során Anglia és Spanyolország meghatározó csapataiban játszhattam, és most megadatott a lehetőség, hogy szerepelhessek a világ legeredményesebb klubjában, a Milanban. Keményen dolgozom majd, és igyekszem a tőlem telhető legtöbbet adni csapattársaimnak.
Ez egy nagy lehetőség számomra, ami azt is lehetővé teszi, hogy közel lehessek a családomhoz.
LA GALAXY
Fontos döntés volt részemről, egy kihívás. Amerikában a futball színvonala az európaihoz képest más, amin én egyedül természetesen nem vagyok képes változtatni, de az, hogy megpróbálhattam, nagy élmény.
CAPELLO, AZ ANGOL VÁLOGATOTT ÉS A MILAN
Capello remek szakember, akit nagyon tisztelek, tőle kértem egy lehetőséget, ami miatt itt vagyok. Egyetértek vele abban a kérdésben, hogy válogatottbeli szereplésem az itteni játéklehetőségen múljon. Nagyon kötődöm a Válogatotthoz, aminek színeiben több mint 100szor szerepelhettem. Azon leszek, hogy a tőlem telhető legjobb munkát végezzem, mindezt olyan nagyszerű klubbal, mint az AC Milan, és olyan magas színvonalon játszó játékosokkal, mint Kaka’, Maldini vagy Ronaldinho. Remélem, hogy ezek után újra lesz alkalmam magamra ölteni a Válogatott mezét.
Természetesen nem számíthatok rá, hogy első perctől a pályán leszek, a csapattársaimmal együtt fogok edzeni és formába kell lendülnöm. Boldog vagyok, hogy az orvosi vizsgálatok a vártnál jobb eredményt hoztak.
Nem szeretném megtörni azt az egyensúlyt, ami a játékosok között van, de remélem, a lehető legjobban sikerül beilleszkednem és folytonosságra lelnem a játékban.
Ez a döntésem sok reakciót váltott ki, de azok mind pozitívak. Azért választottam ezt a klubot, mert hatalmas történelme és nagy játékosai vannak. Például Paolo Maldini, aki ugyan negyven éves, de még mindig magas színvonalon űzi ezt a sportot, fiatal játékosok, akik lassan, de biztosan fejlődnek, és nagy bajnokok. Számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy velük dolgozhatok.
Carlo Ancelotti kivételes és nemzetközileg elismert edző.
MEZSZÁM
A mezszámom a 32-es lesz, ez volt az a mez, amit a klub ajánlott nekem és én rögtön elfogadtam.
SZERZŐDÉSE
Szerződésem szerint március 9-ig maradok és szeretném még egyszer megköszönni a Milannak, hogy lehetővé tették itt tartózkodásom. Már most tudom, hogy nehéz lesz a búcsú.
OLASZ BAJNOKSÁG
Máris kezdek beleszeretni ebbe a klubba, szeretem a történelmét, többek közt ez volt az egyik döntő tényező. Mindig is tisztelettel figyeltem az olasz bajnokságot. Itáliában rajonganak a fociért, és szerencsére többször volt lehetőségem olasz csapatok és az olasz Válogatott ellen játszani. Izgalmas lesz.
ANGOL-OLASZ PÁRHARCOK A BL-BEN
Amikor hallottam, hogy a MU Olaszországba fog utazni a Bajnokok Ligája miatt, nagyon megörültem, hogy láthatom régi csapatomat, mivel február 24-én még itt leszek.
A jövőben szeretnék még BL meccsen részt venni
DERBI
Rögzítettem a mérkőzéseket, amiken itt tartózkodásom alatt részt vehetek majd, és láttam, hogy ebben benne lesz a derbi is. Az Internek remek edzője van. Ez egy szenvedélyes mérkőzés lesz, amit már alig várok.
MÉDIA
Pályafutásom során mindig is nagy volt rajtam a média nyomása. Amikor a MUban szerepeltem, talán még nem érzetem, túl fiatal voltam hozzá. Nem hiszem, hogy ebből akármilyen probléma adódik majd.
Tudom, hogy a Milannak hatalmas szurkolótábora van, szeretnék én is ide tartozni, és anélkül, hogy csalódást okoznék, a győzelem felé vezetni a csapatom.
acmilan.com/acmilan.hu fóruma