Habár még mindig kétséges Ricky Kaká holnapi szereplése a Juventus ellen, maga az érintett mindent megtesz annak érekében, hogy ott lehessen a pályán. Kaká azt is elmondta, hogy semmi problémája nincs Ronaldinhóval, csupán taktikai okok miatt panaszkodott rá a múlthéten.
Mint ismeretes Kaká tegnap kihagyta a Rossoneri edzését, és azóta már kiderült, ezt egy kisebb izomprobléma miatt kellett megtennie. Ezért még egy utolsó, amolyan alkalmassági teszt vár Kakára, hogy eldőljön, játszhat-e a holnapi rangadón.
"Mindent meg fogok tenni, hogy ott lehessek a pályán." -mondta Kaká elszántan a Gazzetta dello Sportnak.
"A legutóbbi mérkőzéseken remekül éreztem magam fizikálisan, és még reménykedem, hogy a Juventus ellen is egészséges leszek."
Kaká egy bő héttel ezelőtt azon kijelentésével került az újságok címlapjára, hogy Ronaldinho miatt nem tud csúcsformában játszani. Most ezt is megmagyarázta,
"Azon vagyok, hogy megerősítsem a pályán a kapcsolatomat Ronaldinhóval, mert másképp nem lesz jobb a helyzet. Az emberek azt mondták, hogy nem vagyok elég gyakran az ellenfél kapuja előtt, de ennek taktikai okai vannak."
"Hangsúlyozom, semmi problémám nincs Ronaldinhóval. Szeretem az új kihívásokat, és remélem, hogy sikerül megtalálnom vele a harmóniát."
"Többet nem nyilatkozok ilyet. Mert ha elmondom az is hiba, de ha magamban tartom a véleményem az is...Mindenesetre nem viselkedem többet így, de a kritikusok így is hidegen hagynak."
"Az egyetlen dolog ami érdekel jelen pillanatban az, hogy segítségére legyek a csapatnak, akármit is jelentsen ez. Ha be kell állnom a kapuba, és ki kell védeni egy büntetőt azt is boldogan vállalnám."
A holnapi csúcsrangadó nagyon fontos lesz a bajnokság kimenetele szempontjából, hiszen nem mindegy, hogy melyik csapat fog akár 9 ponttal lemaradni a címvédő Inter mögött a karácsonyi pihenő előtt.
"Az Internek több pontja van mint a Milannak? Hat pont nem a világ vége.." -fejezte be Kaká.