-
Gattuso nyilatkozott a Milan Channelnek:
Rino, hogy vagy?
Mondjuk azt, hogy voltam már jobban. Egész eddigi karrierem során sosem gondoltam arra, hogy lehet egy olyan sérülésem, ami hosszú hónapokig távol tarthat a játéktól. De amióta ma reggel megérkeztem Milanelloba, jobban érzem magam- meséli mosolyogva. A társaim segítettek ebben. Nem érzem úgy magam, mint akinek térdszalag szakadása van, ha két-három nap múlva eltűnik a folyadék, szeretnék megpróbálni futni. Beszéltem Prof. Martensszel, de ő ezt nem találta olyan jó ötletnek (). Tekintve, hogy van még 4-5 évem a futballban, fontos, hogy a térdem meg legyen operálva.
A Catania elleni mérkőzés volt a végső csapás, már két éve, hogy probléma van a térdemmel. Mikor vasárnap megsérültem, azt hittem, eltört valamim, de végül sikerült folytatnom a játékot és azt hittem, megint megúsztam.
Beszéltél a fizikai állapotodról, de lelkileg mennyire viselt meg a dolog?
Tisztában vagyok vele, hogy harcolnom kell, de a legnehezebb dolog az, hogy nyugton maradjak, viszont meg kell tennem, hogy mielőbb még erősebben visszatérhessek.
Marcello Lippi is üzent neked… (Korábban mielőbbi gyógyulást kívánt neki, és hozzátette, hogy amíg egy átlagos játékosnak egy hónapig tart egy sérüléséből való kilábalás, az Gattusonál 15 napot jelent.)
Lippivel való viszonyom túlmegy az átlagos edző-játékos kapcsolaton. Ő egy olyan személy, aki nagyon sokat jelent számomra.
Vasárnap Juve-Milan…
Követni fogom az eseményeket, szeretnék közel lenni a csapathoz és bíztatni őket. Aki ismer, tudja, hogy spontán személyiség vagyok, és, hogy azonnal cselekszem. Kemény meccs lesz a Juve elleni, ők egy olyan csapat, akik soha nem adják fel, meg kell nehezítenünk a dolgukat és nagyon oda kell figyelnünk 90 percen át.
Hogyan látod az idei bajnokságot?
Ami a mi részünket illeti, két szerencsétlen eredményünk van, a Lecce és a Torino ellen. A legjobban a Lecce elleni mérkőzés fájó, mivel sok helyzetet kialakítva képtelenek voltunk előbb beállítani az eredményt. A Catania elleni meccset leszámítva a legutóbbi mérkőzéseken hiányzott a fizikai erő, tisztában vagyunk vele, hogy folyamatosan futnunk kell. Továbbra is az Inter az az együttes, akit le kell győznünk. Ők gyenge játékkal is képesek maximális pontszámot hozni fizikai állapotuknak köszönhetően. A mi dolgunk, hogy olyan szellemben nyerjük a találkozókat, hogy minél kevesebb gólt kapjunk.
acmilan.hu