A piros-feketék orvosi csapatának vezetője, Jean Pierre Meersseman összegezte Pippo Inzaghi állapotát, miután a csatárt Martens professzor megvizsgálta.
„Inzaghi holnap elkezdi a futóedzéseket, és fokozzuk a terhelést. Ismét formába hozzuk Pippo-t. Meggyőződésem, hogy pár héten belül Inzaghi játékra készen tér vissza Milanello-ba. Amikor visszatérünk, minden úgy folytatódik majd, ahogy kell. Pippo a legjobb formában lesz, azaz 100%-os állapotban.”
Jelen állás szerint Inzaghi majdnem 100%-os állapotban van, és folytatja a vizsgálatokat Belgiumban Martens professzornál, aki szintén bizakodó.
„A gyulladás Inzaghi térdében már eltűnt. Pippo fokozatosan napi két alkalommal elkezdhet futni és passzolgatni. Közel vagyunk a végéhez. A Milan és Pippo megegyezett, hogy csak akkor tér vissza, ha már egészséges. Amit ma láttam az meggyőzött arról, hogy Pippo két vagy három hét múlva teljesen felépül.”
Az érintett erről a következőket mondta:
„Nagyon elégedett vagyok és még magabiztosabb. Csak az előttem álló feladatokra gondolok, mert ez a helyes út. Az idő most nem számít, csak az, hogy 100%-os állapotban térjek vissza, és ez az, amiért dolgozom.”