NyilatkozatokNyilatkozatok“A táblázatra nézve nincs miért optimistának lenni." - ismerte el Ancelotti
“Van időnk, hogy helyrehozzuk a dolgokat, és biztos vagyok benne, hogy meg is tesszük. Ez az én Milanom. Semmit sem kell tisztáznom az elnökünkkel vagy az általános igazgatónkkal, miután a klub nagyon közel áll hozzám. Folytatom tovább a munkám és nem foglalkozom azzal, amit az újságok írnak."
“Ha valamit jobban tudnak nálam, akkor mondják el nekem. Nálunk a klubban nem szokás, hogy bűnbakokat keresgéljünk."
“Inkább elemezzük a helyzetünket és megkeressük a megoldást a problémára. Képesek leszünk-e rá? Azt mondom, igen!"
"Ma két különböző félidőt láthattunk. Az elsőben nem találtuk a játékunkat, a másodikban azonban nyomást gyakoroltunk az ellenfélre. A fizikai állapotunk nem a legjobb, ezért nem vagyunk elég élesek, de ne feledjük el, nem volt sok időnk együtt gyakorolni a nyáron."
“Most, hogy a sérültek visszatértek és nincsenek válogatott meccsek, lesz alkalmunk közösen dolgozni. Szükségünk van arra, hogy a játékosainkat összeszoktassuk és most időnk is lesz rá."
Sokan úgy vélik, hogy pl. Ronaldinho leigazolását nem ő, hanem csak a vezetőség akarta.
“Én akartam szerződtetni Ronaldinhót. Ez az én Milanom." -reagált az edző