-
MÉRKŐZÉS ELŐTT: ANCELOTTI
Ez egy fontos hét volt. Szerettük volna, ha együtt játszunk mindannyian. Beépíteni az új játékosokat, mert sürget az idő és holnap a helyes módon elkezdeni a bajnokságot. Az idei bajnokság minden mérkőzése fontos lesz, lesznek nehéz pillanatok, de ismétlem, fontos lesz, hogy jól kezdjünk. A Milannak az elmúlt idényekben sosem sikerült maximálisan a rajt.
Nem tudom, melyik lesz a bajnokság legerősebb csapata, az majd májusban dől el. Ami nekünk fontos lesz , az a csapategység, a rendelkezésre álló játékosok, mert továbbra is úgy gondolom, hogy egy csapat ereje az egyének összetartásában rejlik. Ebben az évben az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Mind a hét támadó játékosnak megvan a lehetősége és a képessége, hogy a Milanban játszon, de mind együtt nem lehetnek pályán. Biztos vagyok benne, hogy a vezetőség elfogadja majd a döntéseim.
Lehetséges, hogy a Milan ebben az évben ez érkező játékosoknak köszönhetően megváltoztatja a játékmódszerét, ki kell majd próbálni, de mindeddig nem volt időnk rá.
Sok edző lenne az én helyemben. Mindig sajnálok a kispadra küldeni egy nagy játékost. A döntéseim az edzésen mutatott munka alapján hozom meg, és biztos vagyok benne, hogy számíthatok a játékosok támogatására is. Mindenkin nagy a nyomás és ez ösztönző kihívás.
Patorol és Ronaldinhorol: A brazil válogatott nem azt teljesítette, amit elvártak tőlük. Ronaldinho minden váltakozó ritmusú mérkőzésen játszott, Pato csalódott az olimpiában, a miatt amit az edző mondott róla a nyilvánosságnak, azt gondolom, ez nem volt korrekt gesztus.
A holnapi mérkőzésről : A Bologna elleni mérkőzés a szokásos, első mérkőzés miatti nehézségeket fogja hordozni. Ügyes lefutó játékosaik vannak, és védekező focit játszanak. Óvatosnak kell lennünk, gyors ritmusváltások kellenek majd, de a csapat képes erre.
Kapuskérdésben remekül állunk: Dida teljesen felépült és fel kell vennie a mérkőzések ritmusát. Abbiati már felvette, így holnap kezdhet. A többi játékos, akik biztosan játszani fognak a Bologna ellen: Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski, Flamini, Pirlo, Ambrosini és Seedorf.
Zambrotta és Flamini két nagy játékos, jól beilleszkedtek, különösen Zambrotta, aki már ismerte a játékosokat a válogatottból.
Ronaldinhoval várok a lehető legjobb formájáig. Magának és a csapatnak is fontos, hogy jól játszon. Szüksége van arra, hogy megjátszák, úgy, mint Zambrottának és Flamininek is.
Sheva viszont ugyanaz a játékos, aki két évvel ezelőtt, azt hiszem, a motiváció változott csak, nem a fizikai kondíciója.
acmilan.com