NyilatkozatokNyilatkozatokA szombati Goal4Africa elnevezésű jótékonysági mérkőzésen a Milan kapusa, Nelson Dida is pályára lépett. A találkozót követő nyilatkozatát a 'Corriere dello Sport' és a 'Tuttosport' is közölte:
"Jól érzem magam, minden rendben van. Végre teljesen felépültem a hátsérülésemből. Hosszú és fokozatos munkával sikerült meggyógyítani az izmaimat. A szabadság alatt is sokat edzettem, hogy újra a régi lehessek. Egyértelműem látszott, hogy az előző szezonban nem volt minden rendben velem, a problémáim fizikai jellegűek voltak."
"Nagyon mély érzéseim vannak a Milan felé. Szorosan kötődőm a klubhoz és a csapattársaimhoz. Sosem távoznék egy olyan szezont követően, mint amilyen az előző volt. Ilyen teljesítmény után nem hagyhattam el a csapatot."
"Nem vagyok kezdő? Sosem vártam el egy idény kezdetén, hogy ki legyek nevezve kezdőnek. Számomra az a fontos, hogy jól érezzem magam. Újrakezdek mindent, hogy visszaszerezzem a helyem a csapatban, és hogy visszanyerjem az emberek bizalmát. Ha ez sikerül, akkor már csak az edzőn múlik, visszarak-e a kezdőcsapatba. Nem félek a versenytől. Itt a Milanban mindig megvolt a tisztelet. Az igazán lényeges válaszokat a pályán lehet megadni. Bizonyítani akarom, mennyit is érek valójában."
"Úgy érzem, még mindig sokat tudok segíteni a klubnak. Ha fizikailag néha hullámvölgyben is voltam, az akaratom és az elhivatottságom sosem volt kérdéses. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, amiért mindig mellettem álltak és támogattak. Ők látták, hogy mennyit dolgozom az edzéseken, és tudják, hogy mindig a legtöbbet akartam nyújtani. Szintén köszönetet mondok Adriano Gallianinak. Őszintén akartam beszélni vele, elmondani mindazt, amit érzek. Mindenáron szerettem volna meggyőzni őt, hogy számíthat rám a Milan."