-
Gattuso örömmel lépne Maldini örökébe
Az osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő Gennaro Gattuso gondolatai még ezekben a napokban is az AC Milan körül forognak, legalábbis erre utal, hogy bevallotta, nagy álma, hogy ő legyen az új csapatkapitány. A kilenc éve Milánóban futballozó világbajnok labdarúgó azonban reméli, a „kinevezésre” még várnia kell, mert ez azt jelentené, Paolo Maldini továbbra sem fejezi be pályafutását.
Pedig nemrég úgy tűnt, a hatalmas munkabírású 30 éves középpályás elhagyja a vörös-feketéket és a Bayern Münchenhez igazol, de végül nem így történt. Gattuso 2011-ig szóló szerződést kötött az AC Milannak, vagyis folytathatja a trófeagyűjtés az együttessel.
„Sohasem tűztem ki időpontot a pályafutásom befejezésére, egyszersmind remélem, még sokáig futballozhatok. Abban is bízom, hogy Maldini is folytatja fantasztikus karrierjét, de természetesen óriási megtiszteltetés lenne, ha én lennék majd valamikor a csapatkapitány” – mondta Gattuso.
A kétszeres Bajnokok Ligája és egyszeres Serie A-győztes játékos az elmúlt szezonban nem remekelt, igaz a csapat teljesítménye és eredménysora is elmaradt a várakozásoktól. Az AC Milan csak ötödik lett a pontvadászatban, így a következő szezonban csak az UEFA-kupát hódíthatja el. Gattuso számára azonban ennél sokkal fontosabb, hogy követhesse a legendás Maldini példáját.
„Őszintén remélem, hogy Paolo még sokáig a pályán lesz, de el kell mondanom, szeretném, ha egy nap az én karomon lenne a csapatkapitányt illető karszalag. A Milan már gyerekkorom óta különleges helyet foglal el a szívemben, óriási megtiszteltetésnek érezném, ha Maldini és Franco Baresi nyomdokaiba léphetnék” – jelentette ki határozottan a középpályás.
Gattuso egyébként azt is elárulta, három évvel ezelőtt is felmerült, hogy csapatot vált. „Teljesen összezavarodtam a Liverpool elleni hihetetlen vereség után. Szerencsére az edzőm és a csapattársak is segítettek, visszatért a motivációm és újra felfedeztem a győzelem iránti vágyamat. Nagyszerű, hogy később Athénban bosszút állhattunk a vereségért” – emlékezett a 2005-os BL-finálé utáni periódusra a klasszis.
Zárásként Gattuso kitért a 2008-2009-es szezonra is, úgy véli, a Milan ismét nagy sikereket érhet el, a kereten is alig kell majd változtatni.
„Két fiatalra lesz szükségünk.Nem értünk az út végéhez, ismét sikeresek leszünk. Senki sem írhatja le azt a csapatot, amelyik többszer nyert már Bajnokok Ligáját és Klub Világkupát” – szögezte le az olasz válogatott egyik legfontosabb kulcsembere.