• Nuno88
    Zambrotta szavai

-Adriano Galliani a hétvégén úgy mutatott be Téged,, mint egy univerzális játékost, aki képes lesz pótolni Serginhót és Cafút is, attól függően, melyik oldalon játszat Ancelotti.

“Őket pótolni egy kissé merész kijelentésnek tűnik, hiszen mindketten történelmet írtak a klubnál. Két csodás játékosról beszélünk. Megvan a lehetősége, hogy mind a bal-, mind a jobboldalon játszom majd, és ami tőlem telhető, azt megteszem a csapatért, hiszen címeket szeretnék nyerni a Milanban.”

-Hosszú éveken keresztül mindig a Milan ellenfeleként léptél pályára. Hogy emlékszel vissza ezekre a mérkőzésekre?

“Mindig voltak nagyszerű találkozók: Amikor a Juventus játékosaként léptem pályára, mindig sportszerű csaták zajlottak. Azután, hogy két évet töltöttem el külföldön, nagy boldogság számomra, hogy hazatérhettem, ráadásul egy ilyen nagy klubba, mint a Milan.”

-Volt a múltban olyan pillanat, amikor csatlakozhattál volna a klubhoz?

“Igen, két éve, mielőtt a Barca leigazolt volna, de konkrét lépés nem történt. Most felmerült újra a lehetőség, és sikerült mindent elintézni. Most már a Milan játékosa vagyok.”

-Milyen volt a Barcelonánál eltöltött két éved?

“Két pozitív évet tudhatok magam mögött, egyáltalán nem bántam meg. Emberi és szakmai szempontból is fejlődtem Spanyolországban. A Barcelona patinás klub, csak kicsit balszerencsések voltunk, de ez előfordul minden csapatnál.”

-A Milan célja jövőre a bajnoki arany. Ez a cél motivál Téged?

“Igen, örömmel tölt el, hogy újra az olasz bajnokságban játszhatok. A Milan legutóbb négy éve nyert Scudettót, ezért itt az ideje, hogy újra első legyen.”

-A Milan keretében tizenöt olasz játékos található, ebből öt a válogatott tagja az EB-n. Neked számítanak ezek a dolgok?

“Természetesen, mert manapság nehéz a foci világában egy helyen ennyi olaszt találni. Úgy vélem, hogy ez mind a válogatottnak, mind a klubnak előnyös lehet.”

-Milyen benyomásod volt a klubról az első megkeresések után?

“Sok jó hírt kaptam az ügynökömtől, Beppe Bonettótól, aztán később Gallianitól. Csak ismételni tudom önmagam: Boldog vagyok, hogy újra itthon lehetek és egy ilyen csodás klubnál játszhatok.”

Forrás: acmilan.com