-
Szomorú búcsú: Cafu, és Serginho távozik
Szombaton a csapat két brazilja, Marcos Cafu, és Serginho elköszönt a szurkolóktól. Vasárnap a San Siroban elbúcsúznak a közönségtől, akik megköszönhetik nekik az itt eltöltött éveket.
Marcos Cafu:
”Öt évvel ezelőtt, amikor a Milan mellett döntöttem; tudtam, hogy egy komoly és fontos klubhoz csatlakozom, ahol minden bebizonyosodott, amit előtte a futballról tanultam. Öt csodálatos évet töltöttem itt, és mindent megnyertem. Ezek mind felejthetetlen emlékek. Amikor 2003-ban megérkeztem, a Milan épp megnyerte a Bajnokok Ligáját, és most a Milan még mindig pár napig címvédő. Sok trófeát nyertem a csapattal. Az itt töltött idő alatt Klubvilágbajnokok, és olasz bajnokok is lettünk. A megnyert kupák sok örömet szereztek nekem, és a csapattársaimnak egyaránt. Most eljött a búcsú ideje. Ez szomorú, és kemény dolog, de tudtam, hogy előbb-utóbb visszatérek Brazíliába a családomhoz. A gyerekeim jól érzik magukat Milánóban. Amikor a piros-feketékhez igazoltam, a csapatot már Carlo Ancelotti irányította, aki ismerte a római környezetet. Az első római mérkőzésen érdekes volt látni a Giallorossi szurkolóinak reakcióját. Rómában hat szép évet töltöttem, és megnyertem velük a Scudettot, ahogy a Milannal is. Mindkét szurkolótáborban szép emlék ez a siker. Most elérkezett a búcsú. Még nem tudom, hogy játszani fogok e Brazíliában, de a vasárnapi lesz az utolsó mérkőzésen a piros-fekete mezben. Nem tudom, hogy lehetőséget kapok e az edzőmtől, de készen állok erre a fontos mérkőzésre, ami nem csak az én búcsúmeccsem, hanem létfontosságú a Milan számára. Nem lesz könnyű elköszönni a szurkolóktól, akik nagy szeretettel fogadtak. Remélem, senki nem lesz elkeseredett. Én továbbra is a Milan mellett maradok.”
Serginho:
”A két évvel ezelőtt jelentkező hátproblémám miatt nem tudok visszatérni a régi szintemre. Ezért eljött a búcsú ideje. Még 1999-ben Gattusoval, és Shevchenkoval együtt csatlakoztam a Milanhoz. Kilenc gyönyörű évet töltöttem itt, és köszönettel tartozom a klubnak, valamint a szurkolóknak a nagyszerű környezetért, ami itt fogadott engem. Milánóban része lehettem egy brazil különítménynek, ami csodálatos. Az elmúlt két évben sokat szenvedtem, mert a hátam megakadályozta, hogy újra a régi formámban játszhassak. Mindent megpróbáltam, de nem sikerült. Most 36 éves vagyok, és úgy döntöttem, hogy beletörődök a problémába, és abbahagyom. Meg akarom köszönni a Milannak, amit az elmúlt kilenc évben tett értem. Mindig a maximumot nyújtottam ebben a mezben. Silvio Berlusconi mindig tiszteletet tanúsított irántam, és ez mindig örömmel töltöttel el, mert nem könnyű ezt kiérdemelni. Nagy ambíciókkal érkeztem Milánóba, és ma úgy érzem, hogy ezek megvalósultak, és nyugodt szívvel fejezhetem be a karrierem. Vasárnap nehéz percek várnak rám, mert a San Siro az otthonommá vált, és a szurkolók mindig mellettünk álltak. Mindig nehéz elköszönni, de az elért sikerek miatt én nyugodt, és elégedett vagyok. Azzal a tudattal távozom, hogy mindig 100%-ot adtam ki magamból, és mostantól már nem tudom ezt nyújtani. Úgy gondolom, hogy a legjobb döntés a távozás.”
Forrás: acmilan.com