• Nuno88
    Galliani: "Erős Milanunk lesz"

"A 2015-ös Expo megrendezése, a város mellett a Milan számára is büszkeséget jelent, hiszen a klub neve az angolban megegyezik a város nevével. Ne felejtsük el, a 19. század végén angolok alapították az egyesületet."

"A hétvégén lezajlott fordulóban a különbségek köztünk és a riválisaink között nem változtak, ezért úgy gondolom, a következő kör döntő fontosságú lesz. A bajnoki címért és a negyedik helyért zajló versenyfutás szempontjából az Inter-Fiorentina és a Juventus-Milan is kulcsfontosságú találkozó lesz. Vasárnap megnéztem a Palermo-Juve meccset. Egy fantasztikus csapatot láttam, lenyűgöztek engem. Mindig jó volt a kapcsolatunk. Bármi is történt a múltban, a mi részünkről már el lett felejtve. Torinóban egy remek csapattal, egy nagyszerű klubbal találkozunk majd. Hazai porondon ők a legeredményesebbek, míg mi a nemzetközi színtéren vagyunk listavezetők."

"Ami Nesta eltiltását illeti, az ügyet péntek délben tárgyalják majd. Van néhány korábbi ügy, ami bizakodásra adhat okot, de meg kell várnunk a pontos döntést. Jelenleg a védelmünkből Oddo éppen műtéten esett át, Nesta és Kaladze eltiltásukat töltik, Favalli pedig sérült. Egy dolog biztos, tizenegy emberrel lépünk pályára szombaton."

"Ami a Ronaldinhoról szóló híreket illeti, folyamatosan kapok hívásokat spanyol újságíróktól, még késő este is, de most is csak annyit mondhatok, mint máskor: Három-négy angol klub és és három-négy másik európai élcsapat verseng érte. Azok, akik általában ilyenkor számításba jöhetnek. Nem tudom, hogy érkezik-e Ronaldinho, de az biztos, hogy Kaká marad. Számos együttes akarta megszerezni, de mi sosem kívántuk eladni, és ezzel az ügy lezárult."

"Ami Shevchenkót illeti, ő továbbra is a Chelsea játékosa. A taktikánkat és az edzőnket sem fogjuk lecserélni jövőre."

"Silvio Berlsuconi mindig közel volt a csapathoz, lehetett épp kormányon vagy ellenzékben. Minden transzfer az ő beleegyezésével örtént. Csak egy Milan létezik, egy elnökkel. Ha ő mondd valamit, azt azért teszi, mert úgy is gondolja. Ha van őszinte és határozott ember, az Berlusconi."

"A következő szezonban egy ütőképes, erős Milanunk lesz, függetlenül attól, hogy a BL-ben vagy az UEFA kupában indulunk majd. Nem hiszem, hogy az igazolásoknál számítani fog, milyen sorozatban szereplünk. A játékosok és ügynökeik hosszútávra terveznek, hosszútávú szerződeéseket kötnek a klubokkal. A Milan patinás együttes, mely számos sikert ért már el. Nem hinném, hogy létezik olyan játékos, aki ne játszana szívesen nálunk."

Forrás: acmilan.com