Andrea Pirlo a mai edzés után a Milan Channel-nek nyilatkozott.
Andrea, egy újabb idegenbeli győzelem után mik voltak a mérkőzés pozitív, és negatív pontjai?
”Mindenképp pozitív, hogy sikerült nyernünk, és ezzel értékes három pontot gyűjtöttünk be, amivel közelebb kerültünk az élbolyhoz. Azonban voltak negatív dolgok is, hiszen korán gólt kaptunk, és kihagytunk egy büntetőt, de jól reagáltuk le a helyzetet, mert minden áron győzni akartunk.”
Most esélyetek lesz megtörni a San Sirot súlytó átkot. Szombaton következik a Juventus elleni rangadó.
”A Juventus elleni párharc nagy múlttal rendelkezik. Úgy gondolom, hogy ez egy csodálatos, és különleges hangulatú mérkőzés lesz. Örömteli újra az élvonalban látni a Juventust, és ismét megküzdeni velük. Nincs ennél jobb alkalom, hogy megtörjük a hazai rossz sorozatot.”
A tegnapi Cagliari elleni mérkőzésen a Te szabadrúgásod döntött. Mi a titkod?
”Mindig arra törekszem, hogy ebben is fejlődjek. Általában én végzem el a szabadrúgásokat, és néha jól sikerül, néha nem. Tegnap a kapus jó irányba mozdult, hogy hárítsa a lövésemet, de a labda röppályája megváltozott, és így a hálóban kötött ki. Az én módszerem, hogy egy kicsit furcsán találjam el a labdát, amit nehéz megvalósítani. Néha az edzéseken a csapattársaim is megpróbálják. Szerencsés vagyok, hogy én meg tudom csinálni.”