Filippo Inzaghi vissza akar térni. A csatár úgy képzeli, hogy a Július 14.-én kezdődő alapozásra már teljesen egészséges lesz, aminek nagy valószínűséggel semmi akadálya nincs.
Minden piros-fekete szurkoló ezt várta egész évben, miután SuperPippo a sorozatos sérülések miatt az oldalvonal mellé kényszerült. Inzaghi most már meggyógyult és az ellenél védői, jobban teszik, ha felkészülnek, hogy a gólrekorder újra bizonyít.
Pippo profi karrierje során összesen 252 gólt szerzett, amelyet a Serie C-ben kezdett, a Leffe csapatában. Első mérkőzését a Milanban 2001. Augusztus 26.-án játszotta a Brescia ellen, és azóta a bajnokságot és a kupákat is beleszámolva, 54 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Ebben a szezonban viszont csak egyszer volt eredményes, 2004. Szeptember 29.-én a Celtic elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen.
Filippo Inzaghi a Milan Channel-nek adott interjút.
„Kiábrándító idény volt ez a számomra. Nem jó érzés, hogy csak egy gólt szereztem, és nem tudtam segíteni a Milan-nak, amelynek nem csak egy játékosa vagyok, hanem a legnagyobb szurkolója is.”
Ez egy szerencsétlen év volt, de nem fog megismétlődni, mert Pippo lassan felgyógyul és visszatér a pályára.
„Nem akarok az emlékeimből élni. Arra készülök, hogy jobb legyek és újra főszerepet vállaljak az idényből.”