Hernan Crespo bizonytalan abban, hogy a Chelsea-tól végleg a Milanhoz kerül. Az argentin válogatott játékosa azt szeretné, hogy végre lezáruljon az átigazolása, miután egy évet töltött a piros-feketéknél kölcsönben.
A Lazio egykori csatára, aki 2003 augusztusában 16,8 millió fontba került a Chelsa-nek, reméli, hogy a közeljövőben befejeződik a tárgyalás.
„Nem tudom, hogy mi történik,” – nyilatkozta Crespo a 'Corriere dello Sportnak. „Eddig úgy nézett ki, hogy minden rendben. Bizakodó vagyok, de őszintén szólva, nem mondhatom, hogy nyugodt és higgadt vagyok. Remélem, a jövő héten a Chelsea és a Milan megegyezik. Nem jelent problémát, hogy kevesebb lesz a fizetésem. Elfogadtam ezt a csökkentést, hogy segítsem a tárgyalásokat a két klub között. Ennél többet nem tudok segíteni, és amíg nem írok alá, semmi sem fog változni.„
Az olasz lap riportjában azt állítja, hogy a tárgyalások Crespo ügyében azért akadtak meg, mert a Chelsea-nek és a Milan-nak nem egyezik az álláspontja Kakha Kaladze-val kapcsolatban, habár ezt az ügyet a piros-feketék külön üzletként kezelik. Jose Mourinho szeretné, ha Crespo visszatérne a Stamford Bridge-re, de a támadó kijelentette, hogy Olaszországban szeretne maradni.
„Elmondtam Mourinhonak, hogy nagyon tisztelem és köszönettel tartozom Abramovicsnak és Kenyon-nak is,” – nyilatkozta Crespo. „A Chelsea egy fantasztikus klub. Megnyerték az angol bajnokságot, és biztosan főszereplői lesznek a következő Bajnokok Ligájának is. De be kell vallanom, hogy nem csak a labdarúgással van bajom. Nem nagyon szeretem Londont. Olaszországban szeretnék maradni a Milan csapatában. Itt igazán jól érzem magam. Mindent elkövetek, hogy hűséges legyek ehhez a nagyszerű csapathoz és várom, hogy aláírhassak hozzájuk.”