Egyrészt, nem milliók élnek napról napra, legfeljebb százezrek, ez is annak köszönhető nagyrészt, hogy a létminimum alatt élő családok hímtagjainak férfiassága vetekszik a magyar államadósság négyzetével. Minek csinál gyereket, ha nem tudja eltartani? Persze ez csak a nagyja, vannak, akik szimplán munkanélküliek. Belőlük is többféle létezik, aki akarna dolgozni, aki nem akar, és aki sajnos nem "kell" (pl. mozgássérült) az államnak. Első, és ez utóbbiak érdemelnék meg a szükséges odafigyelést. Aztán ott vannak a hajléktzalanok, sokan vannak, és egy részük beilleszkedne, de sokan nem hagyják, amit jórészt saját maguk kis közösségének köszönhetnek. De ez már egy másik történet.
Persze nem mondom, hogy ez jó, én sem tartom ezt normálisnak, de igaznak sem, amit az illető "hazafi" állít.
A politikusok természetesen korruptak, hiszen az ember kapzsi, nézzen csak mindenki magába. Nagyon kevés a becsületes ember, persze hogy minden felsővezető saját érdekeit tartja szem előtt. Hiszen minden kisember is azt keresi, hol tehetne szert egy kis plusz jövedelemre. Igaz ugyan, a 2 társadalmi réteg fizetési egyenlege koránt sem mutat egyezést.
Tesznek ők jó dolgokat is, sokat, csak éppen azt nem köti a média az orrunkra. Mert kit érdekelne, hogy mennyi minden szép és jó?.. Van ilyen, csak nem hallunk róla a TV ben, ujságban nap, mint nap.
A gazdasági fellendülés, nem egy napról napra folyamat, és ehhez kell az egyén pozitiv hozzáállása is. És itt nem feltétlen a legújabb szociális segélytáblázat bemagolását értem.
Az utolsó mondat szerintem találó. Mindenkinek- mindekiért. Előbb az emberek mentalitása kell hogy megváltozzon ahhoz, amit a vírusíró is szeretne elérni, de sajnos ez egy hosszú folyamat.
Helyesírási hibákra nem figyeltem, azon kívül lehet hogy néhol félreérthető volt amit írtam, nem kifejezetten olvastam át, mert rohanok a melóba.