• Pheel
    Pár kiigazítás:

ATRAC a formátum neve. Van belőle 1, 2 illetve 3. A jelenlegi modellek ATRAC3-at támogatnak.

Copyright témája igaz, de ezeket a zenéket a lejátszóról vissza úgysem igazán másolja senki.

A RIPelt állományokat NEM cache-be rakja, hanem a merevlemezen alakít ki magának egy cache névre hallgató területet és oda pakolja. Továbbiakban elérhető, hallgatható, újra használható.

A szörnyű lassúságot nem tudom hol olvashattad, nekem 5 órányi zene konvertálása mp3-ból ATRAC3-ba nagyjából 20 perc alatt megy végbe. WAVból gondolom gyorsabb, azt ritkán csinálom, sosem figyeltem, gyors. (iP4 2.8, 512 DualDDR400)

Instabilnak sem nevezhetőek a program új verziói. Fél év használat során egyszer feküdt meg összesen, akkor is visszaállított minden a következő indításkor. (nem reboot)

User friendly téma: hát tényleg kevéssé átgondolt sajnos, nekem sem teljesen felel meg, de például nagyon szépen párhuzamosít mindent, amit lehet. Tehát nem amatőrök írták, inkább csak a Japán kultúra másmilyen :)

Konklúzió: hmm. Ez nem játszik mp3-at, hanem észrevehetetlenül átkonvertálja egy mozdulatra a zenét a saját ATRAC3 formátumába, majd azt tárolja el. Előnyként esetleg meg lehet említeni, hogy jobb tömörítéssel dolgozik, mint az MP3 (bár manapság már minden formátum ilyen, de ez még az MP3 előttről származik), minőségveszteségről nem beszélhetünk, bár nem egy HighEnd cucc, de már az MP3, mint formátum is közröhely azokban a körökben.

Továbbá a Sony eszközök híresen takarékosak az energiaforrással. Egy átlagos MP3 lejátszó 8-12 órás működési idejével szemben 50-80 óra áll.

Végszó: kár, hogy úgy alkottál róla véleményt, hogy nem próbáltad sohasem.