AVAST! Antivirus
  • Narxis
    #702
    Igen, mert ha valaki nem frissíti rendszeresen a programjait és a Win-t, különösen a flash playert és java-t akkor kell vírusirtó mert képtelen magára vigyázni. Az is kérdéses, hogy XP vagy régebbi Win-t használ-e mert akkor még a frissítés ellenére is egy halom biztonsági ficsör hiányzik ami pótolhatja valamennyire a vírusirtót.

    Aki patentül gondozza a rendszerét és érti is a dolgát(pl. nem lehet átverni egy hamis Firefox vírusriasztó ablakkal ami mostanság kezd elterjedni, asszem Chrome-ot is érinti, IE-hez meg évek óta van) annak bőven elég valamilyen ingyenes cucc vagy egy heti ellenőrzés valamilyen megbízható több motoros cuccal(Avert, Hitman Pro stb.).

    Én csak a lelki békém miatt használok vírusirtót, bár az utóbbi időben kacérkodtam azzal, hogy nem használok, csak eszembe jutott, hogy megnézek pár olyan vírusirtót amiből új verzió jelent meg(2012-esek) és érdekelnek. Ha már leszedtem a NIS 2011-et. Elég lehangoló amúgy a felhozatal, rengeteg a gépzabáló szar és a legtöbbért még pénzt is kérnek.