Én ajánlom még feltétlenül Hydrát, hajóval! Páratlan szépségü a sziget, mi szerelmesek lettünk bele. Eddig mindhárom alkalommal elhajóztunk, hiába ismerjük már. Nem tudom lesz-e alkalmatok elhajózni Monemvasiába, szerintem az is jó program. Mi csak vágyunk rá, mert eddig mindíg olyan pechesek voltunk, hogy utószezonban már nem ment a hajó.
Napflionra szánjatok egy jó fél napot, a várba feltétlen menjetek fel. A várból ha lejöttök és mentek egyenesen egy nagy téren át, ott a sarkon vagy egy nagyon jó taverna, isteni a gyrosuk. Ha jól emlékszem, Corner a neve.
Kaja ügyben: Mi is szoktunk vinni lefagyasztva kész pörköltet, vagy bolognai mártást, amihez csak egy tésztát kell kifőzni és az első, második napra megvan a kaja. Olyan fóliás felvágattakat, virslit vigyetek, mert ezek nagyon drágák kint. Én még szoktam egy dobozos túrót, tejfölt, kis szalonnát is, szintén egy zacsi tésztával. Ez is egy napi kaja. (A tejföl leégésre is jó.) Zöldséget, gyümölcsöt, tojást nem érdemes, az nem vészes. Ja, még az olaj! Azt olyan 3 decis ásványvizes üvegben szoktam vinni, mert elég drága az olivaolaj. A szénsavas üdítők ára elég húzós, a sima buborék nélküli ásványvíz 5 l-es kiszerelésben elég olcsó. Nagy főzésre ne készülj, mert az aparmanokban lévő rezsó erre nem alkalmas, nagyon lassan melegszik rajta minden. Max. egy tésztát lehet megfőzni, vagy zacsis levest, de azt is úgy, hogy alufóliával lefeded a tetejét, mert különben sose forr fel a víz.