• dez
    #100
    Ha valamit hiányolok, az az, hogy nem válaszolsz a kérdésekre, még csak el sem gondolkozol rajtuk.

    Az ember hajlamos túl sokat képzelni magáról. Az egyelőre csak egy erősen optimista feltételezés, hogy az ember teljesen le tudja utánozni az agyat "szilikonban", és így az is, hogy az vajon tényleg pontosan úgy fog-e viselkedni, mint egy ember. Én azon az "állásponton" vagyok, hogy nem hiszem. Persze lehet próbálkozni direkt utánozni az emberi viselkedést, de ez egyfajta csalás. Így vagy úgy, szerintem csak felületes szemlélőben fogja azt az érzetet kelteni, hogy egy másik entitás áll vele szemben.

    Lehet, hogy a kő is tudatos, de az egy elég tiszta tudat lehet, mivel nincs idegrendszere, ami téveszmékkel hálójában tartaná. Talán kőnek kellene menni...

    Linket nem tudok, talán néha nem ártana könyveket olvasni, ahelyett, hogy egyfolytában a neten vagy (és ilyen fórumokon vitázol). Bemész egy jobb könyvesboltba, biztos tudnak adni a témáról komolyabb könyveket is.

    Az, hogy van egy fizikadiplomád, még nem garancia semmire. Attól még nyugodtan lehet, hogy nem érted úgy igazán a "QM"-et. Sőt, az, hogy a valószínűségszámítást emlegeted, épp arra utal, hogy annak csak egy racionalizált vetületét tetted a magadévá.

    Kezd meddővé válni a vita, szeretném befejezni, ha lehet. Nem is ide való.