Way of the Samurai
-
Na megvan a játék játszottam is vele jópár órát. Első benyomások:
Nem ezt vártam! ^.^
Úgy értem én egy véresen komoly, mondhatni történelmi játékra számítottam. Erre kapok egy ilyen "akkorát fingok, hogy leverem a kislányt a lábáról" játékot. Oké tudom, hogy ez egy nagyon sarkított dolog, gondolom ez csak egy ilyen egyedi poén volt, de azért akkor is... :)
Ezt leszámítva a játék rendben lévőnek látszik, bár azért akadnak bakik:
Például nekem nem a grafika kidolgozásával van bajom, mert szerintem az teljesen korrekt, hanem inkább a textúrákkal. Túl sok az élénk szín, ha kicsit "koszosabbra" csinálták volna meg, akkor szerintem sokkal élethűbb, valóságosabb lehetett volna a város. Bár megjegyzem, nekem így is tetszik, tehát ezt nyugodtan lehet venni szőrszálhasogatásnak. :) Ami viszont már nem az, az néhány animáció: például amikor elteszi a kardot és mellécsúszik a penge! Vagy amikor a bunkót rántja elő, úgy mintha egy kard lenne a kezében és még a fémes hang is hallatszik, jajj... Egyértelmű hanyagság, semmibe nem került volna precízen megcsinálni vagy egy új animációt csinálni a bunkónak.
A másik, ami nem tetszett az a munkák. Egymás után 4-szer(!!!) kaptam meg ugyanazt a munkát. Ehh ezt azért ne már! Mivel a játék fix időintervallumban játszódik (ugye 10 nap), nem hiszem el, hogy ne lehetett volna annyi küldetést legyártani, hogy ne ismétlődjenek.
És utoljára: NAGYON kicsi a város!!! Nincs most előttem a térkép, de ha jól emlékszem összesen 10 kicsinyke kerület az egész. A valósághűbb ábrázoláshoz azért szerintem ennél kicsit több kellett volna, így picit csorbul a szabadság látszata is. :(
De kievezve a borúsabb vizekről jöjjön, ami tetszik:
Zene!!! Fenomenális, nincs rá jobb szó!
A harc is nagyon tetszett, a rengeteg féle mozdulat, a kardok sokszínűsége, ez is mind jó.
Tetszik a rengeteg lehetőség, hogy bármerre elflangálhatok a városban, beszélhetek az emberekkel, betérhetek boltokba, munkákat vállalhatok. És mondá az Úr: ez jó! ^.^
Tetszik, hogy minden kihatással van mindenre, ha egyszer másképpen válaszolsz, már minden másképp is történik, gondolom millió féle titkos és fél-titkos dolog lehet a cuccban.
Összeségében eddig nem bántam meg, hogy beruháztam rá, mert tetszik a játék. Valószínűleg bele fogok mélyedni rendesen és igyekszem kikutatni minden kis bizbazt (ha ez egyáltalán lehetséges :), de már most megmondom, hogy ebben a témában, ennél a játéknál SOKKAL több lehetőség van.
u.i.: CDGalaxis respect! 2 nap alatt kiszállították, futárszolgálattal, korrekt volt és nagyon olcsó. Mindenkinek így kéne csinálnia ebben a tetves országban... :P