• Pheel
    #19
    "Másrészről a .Net szerveres technológia feltételezi, hogy a kliens gépén is m$ termék van. Magyarán egy hátrányos diszkiminációt hoz létre a nem m$ terméket használókkal szemben. És pedig a szabályos kokurencia elvét sérti. Vagy ismét tévedek?"

    Hmm. Érdemes kicsit más szemszögből is vizsgálódni. Az ASP.NET alapú fejlesztés tényleg megköveteli, hogy .NET FrameWork legyen telepítve azon a rendszeren, ami igénybe kívánja venni az adott webes szolgáltatást. Ennek az az oka, hogy az ezzel az eszközzel készített szolgáltatások jóval sokrétűbb és kényelmesebb felületet nyújtanak a felhasználónak és a fejlesztőnek egyaránt, mint a szokásos értelemben vett webszolgáltatások.

    Viszont tudni kell, hogy a .NET FrameWork ingyenes és létezik Linuxos/Unixos/ahogy tudom MAC-es átirata is, tehát nem korlátozza olyan mértékben a felhasználót a szabad oprendszerválasztásban, mint itt próbálják beállítani.

    Na persze ettől még lehetett volna más környezetben is fejleszteni, csak akkor valószínűleg kevesebbet tudna a rendszer és/vagy lassabb lett volna a fejlesztés.

    A Java Appleteket tartalmazó weboldalak is elvárják a JVM jelenlétét, azzal kapcsolatban mégsem sopánkodik senki. Érdekes.