• pafi
    összerakott géppel kár összemérni a mac-eket, egy gyári (Nec, Dell) Pc 10-15 %-kal is jobb lehet mint egy akármilyen márkás cuccokból összerakott.
    Íme egy friss teszt:
    http://www.apple.com/powermac/performance/
    Itt Dell precision (dual 3.2 G-s Xeon), Alienware Aurora (2,4G-s AMD Athlon 64 FX-53), Dell dimension XPC (3,4 G-s P4).
    Lehet utánnanézni az áraknak, nem jönnek ki 150e-ből. (Az első kettő home built sem)
    Öt éve melózok Mac-en 9 éve van otthon PC-m (386 volt az első).
    Az ilyen mac-PC vitákkal az a baj, hogy semmisem teljesen fekete vagy fehér, példát ellenpéldát mindenre lehet hozni, mégsem lehet a másikat meggyőzni semmiről, ha elvakult.
    Az én véleményem az, hogy dolgozni sokkal jobb egy Mac, mint egy PC. (Könyveket tördelek.) A Mac (G3-as!) még sosem hagyott cserben. Nem kell teletenni minden sz@rral, akkor jó. (Most OSX pantherem van, ezbizony televan minden sz@rral, állandóan neten van, de ígyis jó). Ha valaki nem teszi tele a PC-jét, nem köti netre, azon is lehet dolgozni, olcsóbban mint mac-en, de szerintem komoly munkára mac a jó. (nem corel draw)
    A filmnézés (divx) kriminális, warezt, játékot találni szörnyű nehéz macre. Ezek azok, amikre a pc a jó.
    Otthoni családi gépnek én is PC-t használok, (1700XP, 9600, 512) filmek mennek, játékok ezerrel, (farcry márciusi gém, ki játszik még vele?) most pl az SWG demót tolom (péntekig), meg a Thief-et. Ezekre nemjó a mac, bár arra is van komoly válszték, a jobbak egy félév késéssel kijönnek rá (most új a COD mac-en). Blizzard játékok azonnal.
    A lényeg: mindkettő másra jó, mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai, ezért a PC-Mac, "ki a jobb" vita teljesen értelmetlen.