PLC programozáshoz leírás
  • Szirty
    #37
    Hali ZilogR!

    szerintem próbáljuk meg feléleszteni... nekem semmi tapasztalatom effélében, de egy gyenge szellő elég lenne, hogy elindítson ezirányba... egy-két jótanács elkelne, hogyan induljak neki.

    Vezérléstechnikai ismeret, de valamilyen villamos-jellegű ismeret, esetleg gyakorlat mindenképpen hasznos. Programozásban való jártasság sem árt. Windows kezelésével kapcsolatos alapismeret elengedhetetlen (ez nyilván nem gond). Ha ismered a mikroprocesszoros rendszerek működését valamilyen szinten, az is jól jön majd. Angol vagy német nyelv valamilyen szintű ismerete (dokumentációk, hibaüzenetek megértéséhez). Ami még kell: alkalom, lehetőség, kitartás, csipetnyi fanatizmus. :)

    minimális kapcsolások is érdekelnének - mi az ami már plc után kiált, de még egy kezdő is elboldogul vele?!

    Nehéz így megmondani. Több szempont is dönt a kérdésben. A legfontosabb általában az ár. Emiatt nagyon egyszerű vezérléseknél általában nincs értelme PLC-t használni. Ahol előszeretettel használják: Iparban, gépsorok, berendezések vezérlésére.

    Ha ajánlhatom az oldalamat, ott van néhány alkalmazási példa, programrészlet, fényképek, ilyesmik elsősorban Siemens PLC-kkel kapcsolatban.
    Már gondoltam rá, hogy ki kellene rakni ilyen "mi is a PLC, és miért nem inkább PIC?" tartalmú cikket is, mert ez a és hasonló kérdésekbe gyakran ütközöm.