• NEXUS6
    #76
    Háj Piscator!

    "Nem, nem hiszem el, hogy ott feltétlen jó."

    Igazad van, nem feltétlenül, de inkább lennék milliomos pekingben, mint utolsó cigány magyarországon.

    Amúgy úgy látom te jobban preferálod az egypárt rendszerrel szemben a jog(talanság) és a pénz diktatúráját, ami manapság nyugaton (tehát nálunk is)dívik.
    Szerintem az ember, az átlagember az elsődleges, a politikusok meg mindenhol egyformák. Ha csak egy párt van akkor is azon versenyeznek, hogy hogyan csinálják ki egymást, és ha úgy látják jónak bennünket is egymásnak ugrasztanak, rendszertől függetlenül!!!

    Hogy összességében jobb volt-e szerintem a szoc rendszer, mint a mostani? Nem! De pl akkor, ha valamilyen fiatal akármilyen szempontból hátrányos helyzetből indult az életnek, azért jobban segítettek neki, nem úgy mint manapság. Nem csak az 50-es évek volt, hanem a 60-as, 70-es 80-as évek is, amikor sok szempontból(pl szociális biztonság) mo igen csak jól szerepelt, még ma is abból élünk amit akkoriban felépítetünk.

    Kina már rég nem az 50-es évek, a kultúrális forradalom kínája. Mint ahogy az USA sem az 50-es évek McCarty korszak USÁja, bár amerika biztos, hogy most éppen közelebb van a saját 50-es évekbeli önmagához, mint Kína a sajátjához.