• Borg
    #38
    Egyértelmű, ennyivel újabb csak. Ugyanakkor az NV40 kitörölheti az újításaival, ha az R420 meg a gyártástechnológiai (órajel) fölénye miatt simán lehagyja teljesítményben.
    A PS3 meg MAJD változtathat a dolgokon, HA egyszer elterjed. Viszont elég nyakatekert filozófia azzak érvelni, ami majd 1-2 év múlva lesz, amikor addig X új kártyát dobhat piacra mindkét cég, amiben van idejük integrálni az újdonságokat még.
    Valamit valamiért. Az Shader Model 3.0-ért cserébe az ATI több kártyát, magasabb órajellel tud piacra dobni mint az nvidia, és a belépő szintű R420 cuccok is előbb megjelenhetnek majd. És nem utolsó sorban, ha a végfelhasználói árak pár hónap múlva kialakultak, OLCSÓBBAN mint az nvidia óriáschipje.

    Lehet siránkozni, a PS/VS 3.0 hiánya miatt, de valójában egyátalán nem mérvadó szempont ma még. Mint ahogy a DX9 sem volt az, amikor az R300 megjelent, de az DX7-8-ban is jóval gyorsabb volt ugye. Ugyanezt az előnyt az SM3 kapcsán nem lehet elmondani, a mai játékok nem profitálnak SEMMIT belőle.