Milyen TV-t vegyek?
  • [NST]Cifu
    Van LCD és Plazma topic, de a kérdés az, hogy mik az igényeid, elvárásaid.

Pár alapdolog:
    -Kell-e médialejátszás. A közép-felső kategóriától felfele ma már általános az, hogy hálózatra és netre lehet kötni a TV-t, Youtube videókat nézni, stb. Az még általánosabb, hogy pendriveról lejátszik videókat, az LG és a Samsung TV-i kis hackeléssel (hackelt firmware frissités) még az MKV fileokat is megeszik (kivéve a DTS hangsávosakat), mert amúgy csak a sima AVI fileokkal bírkóznak meg.
    -Mi az általános használati cél? TV nézés, Blu-Ray, Monitornak használnád?
    -Kell-e neked a 3D? Most jönnek ki az új 3D TV-k a Samutól, Panától és a többi gyártótól. Inkább a felső árkategóriában még, de ez is egy sarkalatos pont
    -Milyen árban gondolkodsz? A képességei alapján egy 350e Ft-s is jó ár-teljesítmény arányú lehet, hisz akár LED háttérvilágítással, beépített Wifivel, hálózati lejátszással is bírhat, de ha nem használod ki, akkor egy 150e Ft-s is megfelel persze.
    -Mi a fontos az egyebek terén? Hangszórói számítanak-e, vagy van külön hangrendszered? Az olcsóbb TV-k hangszórói elég pocsékak (sőt, szvsz a Sony EX400-asé is, bár végül is az sem felső kategória). Számít-e a külső, a távirányító?

Ha csak úgy nekiugrasz, szerintem várj egy kicsit, mert most esnek a piacra az új TV-k, sok terén még semmit sem tudni igazán róluk.

Ha meg mindenképpen most rögtön kell, akkor én egy jó közepes kategóriájú TV-t vennék a helyedben. Ha a képernyő homogenitása számít, vagyis hogy sötét háttérnél is azonos legyen a kép fényereje, és nem zavar a némi ghosting, akkor az LG plazmái között nézz szét. Ha monitornak is használnád, illetve zavar a ghosting/szellemkép a plazmáknál akkor egy középkategóriás Samu (LE-40B650 esetleg az új C650) vagy LG LCD TV-t (42LH5000), ha PS3 mániás vagy, és nem mászol a falra a Sony egyen-menüjétől, akkor a Sony KDL-40EX400 vagy 500 sem olyan rossz készülék.

De mint mondtam annyi változó van, hogy egyértelmű választ nem lehet adni arra a kérdésre, hogy ár/értékben mi a jó választás...