"Azt azért megnézem, hogy mikor csinálja meg a végleges Longhorn ezt 0 CPU idővel. " - ilyet én nem állítottam("...nyilván ez teljesen nem fogja tehermentesíteni a cpu-t"), sőt nem is fogja tudni nyilván, ez azért jól látszik a screenshotokon is, a példádra utaltam, miszerint az elforgatott ablakhoz szükséges tranformáció nem a cpu-t terheli, a 2 nem ugyanaz, ne keverjük a dolgokat.
"Nézd meg pl. az XP-t: ha egy ablakot megfogok és elkezdem átméretezni...rögtön felugrik a CPU használat 100%-ra" - ezt az érvelést én nemértem, tehát a 3d épp arra jó pl. hogy ezen könnyítsünk, de ez úgysem lesz jó, mert az XP-n (ahol fullra cpu terhelt) lassú? Ez nekem nem áll össze.
"bár akkor meg a GPU-t fogja zabálni és nem tudom, hogy ha maga az oprendszer lefoglalja majd a GPU-t X százalékban, akkor a 3D-s játékoknak ez mennyire tesz jót..." - namost ezt sem értem teljesen, CPU is kell a játékhoz, és ugye főleg arra van szüksége az OS-nek is, ez nem fog változni a jövőben sem, mégis tudsz játszani, az erőforrásgazdálkodás nem a Longhornban lesz feltalálva.
"A magam részéről tuti kikapcsolom az összes ilyen funkciót" - azért abban remélem egyetértünk, hogy csupán azért mert te esetlegesen nem használod, attől még nem válik ostobasággá :)
"Ha pedig nem lehet kikapcsolni, akkor marad az XP, ami szerintem Windows-ok közül jelenleg a legstabilabb." - Ebben tökéletesen egyetértünk, épp ezért nem értem az értékes félévek elpocsékolását, hiszen van egy stabil(abb)nak itéltetett oprendszered, aminek a megjelnítési képességeit személyes okokból nem használod ki, de ezt minél előbb szeretnéd egy jóval nagyobb hardverígényű, előre nem látható stabilitású oprendszerre cserélni.